Гідроізоляційні роботи

Гідроізоляційні матеріали призначені для захисту будівельних конструкцій від поверхневого зносу і тріщин, тобто від шкідливої дії води (гідроізоляція антифільтрації) і агресивного зовнішнього середовища (антикорозійна гідроізоляція).

Технічні рішення по захисту будівельних конструкцій повинні бути самостійною частиною проектів будівель і споруд.

Вибір типу гідроізоляції залежить від хімічного складу і рівня ґрунтових вод.

При проектуванні захисту будівельних конструкцій і матеріалів слід враховувати характеристики агресивного середовища, в умовах якої відбуваються ті або інші корозійні руйнування. Залежно від фізичного стану агресивні середовища підрозділяють на газоподібні, рідкі і тверді.

Залежно від інтенсивності агресивної дії на будівельні конструкції середовища підрозділяють на класи, які визначають по відношенню до конкретного не захищеного від корозії матеріалу. Середовища, що впливають на бетонні і залізобетонні конструкції, підрозділяють на слабо-, среднє- і сильноагресивні. Залежно від характеру дії агресивних середовищ на будівельний матеріал їх підрозділяють на хімічні (наприклад, сульфатна, магнезійна, кислотна, лужна і т.п.) і біологічні.

Рис.1.19 Схема гідроізоляції підземної частини НС

 

1- проти капілярна прокладка; 2 - цементна штукатурка; 3 - відмостка; 4 - гідроізоляція; 5 - днищова плита; 6 - бетонна підготовка; 7 - шпонка100х150 мм з гарячих асфальтових мастик; 8 - захисна огорожа гідроізоляції (влаштовується при необхідності);

 

Вище за максимальний рівень ґрунтових вод конструкції повинні бути ізольовані від капілярної вологи. Значення максимального підняття капілярної вологи залежить від виду ґрунту.

Враховуючи агресивність ґрунтових вод та рівень їх прогнозованого стояння приймаємо обклеювальну гідроізоляцію. Її утворюють шляхом наклейки рулонних матеріалів. При використанні рулонних матеріалів необхідно виконувати їх попередню підготовку: вирівнювання шляхом розвертання і розстелення при температурі не нижче 15°С на термін не менше 20 годин з перевертанням і повторною витримкою протягом 6 годин або більш до зникнення всіх ознак викривлення; видалення мінеральної порошкоподібної підсипки змиванням гасом, бензином, «зеленим милом»; розкрій на шматки необхідних розмірів по габаритах і формі ізольованої поверхні в приміщенні на верстаках. При низьких температурах рулонні матеріали можуть ламатися, рватися, в них з'являються тріщини, а при поганому вирівнюванні вони відстають від ізольованої поверхні з утворенням здуття, міхурів.








Дата добавления: 2015-03-07; просмотров: 869;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.