А. Кардіоаеробіка

Виконання аеробних вправ на кардиотренажерах називається кардіоаеробікою.До таких кардіотренажерів належать бігові доріжки, степери, велотренажери, лижні, веслувальні тренажери, слайди тощо.

За допомогою бігової доріжки можна не тільки пройти чи пробігти кілька кілометрів, залишаючись на місці, але й виконати гімнастичні вправи у русі. Доріжки бувають механічні, що приводяться в рух силою ніг того, хто біжить, і електричні, на яких можна регулювати навантаження, змінюючи швидкість і кут нахилу доріжки. Сьогодні бігові доріжки – найпоширеніші кардіотренажери.

Степер – це тренажер, який імітує ходьбу сходами і чудово зміцнює нижню частину тіла. На електричних степерах можливо встановлювати програми різного ступеня складності. Ходьбу на степерах можна поєднувати з різноманітними вправами загального розвитку для рук, а також дихальними вправами. Виконання вправ на степерах вимагає утримання правильної постави.

Велотренажери бувають механічні, електричні, а також «сидячі» та «лежачі». В основі – циклічні рухи ногами. Зовсім нещодавно велотренажери почали використовувати для виконання не тільки педалювання, але й різноманітних гімнастичних вправ під музику. Такі комплекси вправ дозволяють додатково навантажити нижні кінцівки та задіяти усі частини тіла.

Спінінг (сайклінг) – цей модний вид аеробіки розробив американський велосипедист, який започаткував конструкцію полегшеного велосипеда-тренажера, колеса якого при педалювання стоять на місці. Спінінг-аеробіка – динамічне тренування на велосипедах, поєднане з одночасним переглядом відеофільмів. Таким чином, за 45 хвилин тренування можна проїхати різними країнами чи місцями, одночасно спалити жир, зміцнити м’язи й отримати задоволення (3,11).

Слайд – це спеціальна доріжка, розміром 183х61 см, яка має полімерне покриття, що дає можливість легко ковзати від одного її краю до другого. Виконання вправ вимагає спеціального взуття чи шкарпеток, які вдягають поверх спортивного взуття для досягнення максимального ефекту. Слайд-аеробіка є інтенсивним видом аеробного тренування, який спрямований на розвиток м’язів нижньої частини тіла, а також загальної витривалості, відчуття рівноваги і координації.

До циклічних видів аеробіки можна зарахувати також степ-аеробіку.








Дата добавления: 2015-02-25; просмотров: 1532;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.