Використання системи оперативної допомоги

Для одержання оперативної допомоги треба натиснути кнопку допомоги на панелі інструментів ArcView. Курсор прийме форму стрілки зі знаком питання.

 

Після цього потрібно перемістити курсор на вікно Виду і натиснути кнопку, щоб одержати підказку. ArcView відкриє довідку до розділу ”Що таке Вид”? Зверніть увагу на виділені зеленим кольором ключові речення в нижній частині вікна допомоги. , які система гіпертексту використовує для зв’язку з відповідними розділами. Якщо помістити курсор на одне з них, то він прийме форму вказівного пальця. Натиснення кнопки на одному з ключових речень призведе до відкриття відповідного розділу.

Оберіть натисненням кнопки миші ”Що таке Тема”? ArcView надасть інформацію про цей розділ.

Можна також одержати інформацію по будь-якій темі натисненням кнопки миші на ”Розділи”. Наприклад, є необхідність визначити відстань між Києвом і Берліном, проте не знаєте як виміряти відстань в ArcView. Для цього необхідно натиснути кнопку ”Розділи” у вікні ArcView Help. З’являться три позиції Зміст, Покажчик, Пошук. Виберіть позицію Покажчик. У вікні введення спробуйте набрати слово ”вимір”. У результаті проведених дій буде ініційований пошук будь-яких варіантів входження цього слова в систему підказки.

Після того, як Ви наберете ”вим” ArcView підсвітить у другому полі ключове речення вимір об’єктів у виді. Натиснітькнопку Показати внизу вікна.ArcView видасть сторінку підказки, що містить відомості про правила вимірів.

Закрийте вікно підказки.

 


[1] Ділянка, відображувана в сучасний момент у вікні перегляду карт и ГІС або у вікні перегляду зображення системи обробки зображень

 








Дата добавления: 2015-02-23; просмотров: 695;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.