Інтерфейс користувача ArcView

 

ГІС ArcView дозволяє працювати з Видами(Views), Таблицями(Tables), Компоновками або макетами (Layouts), Діаграмами (Charts) і Скриптами (Scripts), що збережені в проекті. Кожний з цих документів виконує певні функції і має власний набір меню, кнопок і інструментів. Але одночасно в ArcView можна працювати тільки з одним проектом.

Рис. 1.9. Вікно проекту

 

Над списком можливих елементів вікна проекту (рис. 1.9) представлені три кнопки: Новий (New), Відкрити (Open) і Друк (Print).Дві останні не активні, оскільки проект новий і список елементів порожній.

Файли, що входять в проект розділені на шість груп: Види, Таблиці, Діаграми, Компоновки, Тексти програм і 3-d види. кожна група файлів може оброблюватись як окремо, так і спільно з іншими, а файли компоновок представляють собою зібрані воєдино види, таблиця і діаграми.

Крім убудованих функцій, можливості ArcView розширюються шляхом підключення ряду додатків – модулів. Таке настроювання дозволяє використовувати тільки необхідні додатки, звільняючи оперативну пам’ять і скорочуючи об’єм доступної однак даремної інформації.

Для того, щоб створити новий вид, необхідно при підсвіченому елементі Вид (Views) натиснути кнопку Новий (New). З'явиться порожнє вікно виду зі стандартною назвою View1(рис. 1.9).

Коли створюється Новий проект або відкривається вже існуючий в діалоговому вікні (рис. 1.10) з’являються списки всіх компонент проекту, і це дозволяє керувати ними.

Рис. 1.10. Списки компонент проекту

У правій частині цього вікна відображуються каталоги, а в лівій – проекти.

У вікні Open Project у правій частині вікна (Directories) виберіть папку з проектами d:\esri\esridata, ліворуч (File Name) виберіть проект world.apr і натисніть кнопку ОК.

Після натиснення кнопки ОК у правому верхньому куті з’явиться вікно Виду (рис. 1.11) з зображенням карти світу, яке складається з двох частин: таблиці змісту (ліворуч) і відображення карти (праворуч).

Рис. 1.11. Вікно Виду ”Карта світу”

 

Вид складається із шарів просторової інформації, що охоплює визначену територію. Кожен шар являє собою набір географічних об'єктів, таких як країни, ріки, озера, міста тощо. В ArcView шари називають темами.

ArcView пов’язує об’єкти і атрибути в теми і здійснює керування ними у Виді.








Дата добавления: 2015-02-23; просмотров: 698;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.