Одержання інформації про об’єкти

 

Спочатку знайдемо відстань між Києвом і Львовом. Використовуючи інструмент , необхідно збільшити карту так, щоб були видні обидва міста з максимальною відстанню між ними. Далі потрібно клацнути кнопкою миші на інструменті Measure (Виміряти) . Встановивши курсор на Київ, натисніть на кнопку миші і перемістіть курсор на Львів. Між двома містами з’явиться лінія (рис. 1.21). Щоб її завершити потрібно двічі клацнути лівою кнопкою миші. Відстань між містами буде показана в рядку стану (в лівому нижньому куті (рис. 1.22).

Рис. 1.21. Вимірювання відстані між Києвом і Львовом Рис. 1.22. Результат вимірювання відстані між Києвом і Львовом

 

Іншим способом одержання інформації про об’єкт є вибір об’єкта у Виді з наступним переглядом інформації в таблиці теми. Існує декілька способів вибору об’єктів у Виді, наприклад за допомогою кнопки Find (Знайти) . Наприклад, є необхідність знайти місцезнаходження держави Україна і сфокусувати на ньому Вид. Натисніть на кнопку . В діалоговому вікні Find Text in Attributes (Знайти текст у Атрибутах), що з’явиться (рис. 1.23), наберіть Ukraine і натисніть ОК.

 

Рис. 1.23. Діалогове вікно Find Text in Attributes

(Знайти текст у Атрибутах)

 

ArcView здійснить пошук у таблиці Теми до першої появи рядка Ukraine. Якщо пошук був результативний, то відповідний об’єкт виділиться жовтим кольором (за умовчанням) і буде відображений у центрі Виду(рис. 1.24).

Рис. 1.24. Результати пошуку

Одержати інформацію про об’єкт можна також за допомогою об’єкта Select Feature (Вибрати Об’єкт) . Для цього потрібно в будь-якому місці Виду за допомогою миші натиснути кнопку . Встановіть курсор миші в потрібне місце і натисніть кнопку ліву кнопку миші. Переміщуючи мишу, створіть прямокутник. Якщо після цього відпустити кнопку миші, всі країни, які частково або цілком потрапили в район окреслений прямокутником, вважаються обраними і їх можна переглянути, відкривши таблицю Теми.

Натисніть на кнопку Відкрити Таблицю Теми В результаті виконаних дій будуть відображені атрибути в таблиці теми Чисельність населення. Виділені записи відповідають обраним у Виді об’єктам.

Для того, щоб перемістити обрані записи в верхню частину таблиці треба натиснути кнопку Promote (Перемістити Вгору) .

 








Дата добавления: 2015-02-23; просмотров: 538;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.