За характером виникнення відмови можуть бути явними, окритими, залежними і незалежними.

Явнавідмова проявляється зразу після її виникнення або через незначний час, скрита - може бути непоміченою тривалий час. Так, попадання бурового розчину в масляну ванну ротора внаслідок відмови лабіринтного ущільнення виявиться не зразу, а тільки після виходу з ладу основної опори стола ротора. В даному випадку відмова з причини попадання у ванну розчину класифікується як скрита.

Незалежнавідмова виникає з будь-яких причин, незалежно від. того, чи мали місце відмови інших деталей виробу. Залежна - виникає в результаті відмови іншої деталі, наприклад, промивання циліндрової втулки бурового насоса з причини руйнування гумового ущільнення поршня. Відмова порш­ня - незалежна відмова, відмова втулки - залежна.

Виходячи із ситуації подальшого використання розрізняють повні і часткові відмови. Повна- це така відмова, до усунення якої використовувати виріб за призначенням неможливо. Наприклад, обрив ланцюгової передачі в приводі ротора виключає можливість його подальшої експлуатації.

Частковавідмова - це відмова, при якій виріб можна використовувати за призначенням з тими, чи іншими обмеженнями. Так, якщо в коробці швидкостей приводу лебідки відмовила шестерня, що забезпечувала одну з передач, то лебідку тимчасово можна використовувати за призначенням, переключивши її на іншу передачу. Надійність обладнання не можна розглядати як суму всіх відмов, завжди треба виділяти найбільш суттєві відмови.








Дата добавления: 2015-02-19; просмотров: 928;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.