Загальні положення. Програма Transcend Enterprise Manager використовується для побудови та управління комп’ютерних мереж та моделювання їх роботи на основі обладнання компанії

Програма Transcend Enterprise Manager використовується для побудови та управління комп’ютерних мереж та моделювання їх роботи на основі обладнання компанії 3Com.

Дана програма надає можливість створювати окремі мережі та керувати конкретними мережевими пристроями. Сюди входить конфігурування, аналіз, дослідження мережевих інтерфейсів.

 

Програмний продукт Transcend Enterprise Manager має наступні можливості:

•Підтримка технології керування RMON і її найбільш корисних функцій, таких як підтримка граничних значень параметрів, визначення реакції події, ведення журналів;

•Графічне відображення мережних пристроїв до рівня окремих портів і їхнього статусу;

•Можливість побудови ієрархічної карти мережі;

•Створення віртуальних робочих груп для полегшення керування великими мережними системами;

•Одержання інформації про завантаження мережі та про завантаження, яке в мережевий трафік вносить кожна робоча станція для вироблення обгрунтованих висновків про необхідність сегментування мережі;

•Керування мережними пристроями в реальному масштабі часу;

•Розсилання повідомлень про події, що відбулися в мережі.

Процес функціонування мереж відображається за допомогою спеціалізованих діаграм, котрі являють собою базову інформацію про роботу мережі, а саме середнє та максимальне завантаження, статистику потоку даних, активність IP запитів, кількість помилок, типи кадрів, кількість колізій та інше, які надаються для окремих інтерфейсів або для всіх інтерфейсів.

Пакет Transcend Enterprise Manager складається з декількох сумісно працюючих програмних модулів. Програми, які увійшли до нього, Status View та Invoutover забезпечують широкий та гнучкий доступ до багатьох мережевих пристроїв.

Для конфігурації мережі необхідно додати до робочого вікна нову іконку локальної мережі, для котрої необхідно вказати IP адресу, маску підмережі та налаштувати протокол SNMP, а також можна вказати назву мережі.

Мережі можуть бути об’єднані за допомогою з’єднання окремих іконок лініями зв’язку, розміщених на панелі інструментів (tools), при цьому можна вибрати лінію зв’язку типу Ethernet, TokingRing, глобальних мереж.

Після додання вузла мережі необхідно виконати конфігурування та його налаштування, для цього потрібно двічі клікнути на іконці мережі. Після цього відкриється вікно де знаходиться перелік конкретних пристроїв та робочих станцій які використовуються при побудові мережі. Їх з’єднання виконується аналогічно з’єднанню окремих мереж.

При налаштуванні роботи мереж використовуються спеціалізовані вікна.

Для початку роботи кожен пристрій повинен бути ввімкнен та налаштован, це здійснюється за допомогою вікна налаштування пристрою, яке викликається подвійним кліком на відповідному пристрої. Після початку роботи це вікно буде відображати мережеві інтерфейси пристрою. Стан кожного інтерфейсу відображається відповідни кольором(зелений – працює, сірий – вимкнен, червоний - аварія). Подвійний клік на інтерфейсі відкриває вікно статистики, яке містить інформацію про роботу інтерфейсу, статистику та службові дані.

 








Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 550;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.