Висновки. · Модель OSI це архітектура, яка ділить мережу на сім рівнів.

· Модель OSI це архітектура, яка ділить мережу на сім рівнів.

· Кожен з семи рівнів моделі OSI додає інформацію до даним, які відправляються по мережі.

· Вона (модель) дає опис того, як працюють разом в багаторівневій формі мережеве апаратне забезпечення і програмне забезпечення щоб зробити комунікації можливими.

· Виробники проектують мережеві продукти засновані на специфікаціях моделі OSI.

· Вона (модель OSI) також допомагає в пошуку і усуненні несправностей пропонуючи критерій, що описує як повинні функціонувати компоненти мережи.

 

Demo 11: Access Methods (методи доступу)

Малюнок 4.6

 

В даному розділі розглядаються наступні методи доступу.

• CSMA/CD

• CSMA/CA

• Маркерний доступ

• З пріоритетом запитів

 

Малюнок 4.7

 

Набір правіл, що визначають, коли комп'ютер може видати дані в мережу і отримати дані з мережі назвається методом доступу.

З методом доступу, відомим, як множинний спосіб доступу з контролем несучого сигналу, і виявленням зіткнень (CSMA/CD), кожен комп'ютер в мережі контролює цей несучій сигнал. Якщо мережа вільна, комп'ютер може передавати дані.

Ніякій інший комп'ютер не може передавати свої дані, доки дані першого комп'ютера не досягли свого місця призначення і мережа не звільниться знову.

Якщо два або більше комп'ютерів, зроблять спробу послати дані одночасно, відбудеться зіткнення даних. Коли це трапляється, обидва комп'ютери припиняють передачу, а потім по закінченню випадкового періоду часу, (для кожного комп'ютера свого), можуть робити повторні спроби.

Множинний метод доступу із запобіганням зіткненню(CSMA/CA) не такий популярний чим (CSMA/CD), тому що він повільніший. Частіше за всього його застосовують в бездротових мережах.

 

Малюнок 4.8

 








Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 579;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.