Часова оптимізація проектів, що піддаються подрібненню

Якщо перед інвестиційним аналітиком стоїть завдання розподілити обмежені за роками фінансові ресурси за декількома інвестиційно привабливими проектами, тобто передбачається, що всі вони не можуть бути одночасно реалізовані підприємством у плановому році в повному обсязі, але проекти, що залишилися, або їх частини можуть бути реалізовані в наступних роках, то в такому разі йдеться про часову оптимізацію інвестицій.

В основу методики часової оптимізації портфеля реальних інвестицій покладено таку послідовність дій щодо розв'язання поставленого завдання.
1. За кожним запропонованим до розгляду інвестиційним проектом необхідно розрахувати індекс відносних втрат ЧТВ у випадку, якщо реалізацію проекту буде відстрочено на певний період. Зазначений індекс доцільно розрахувати за такою формулою:

2. Реалізація інвестиційних проектів, що мають найменшу величину індексу можливих втрат ЧТВ, переноситься на наступний рік.








Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 636;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.