Тема 3 Групи крові

 

№1Пацієнту треба перелити кровозамінні розчини, оскільки при масивних крововтратах суттєво змінюються показники гомеостазу (pH, осмотичний тиск, онкотичний тиск та ін.).

 

№2Резус-конфлікт можливий у випадку плацентарного бар’єра. Проникнення резус-антигенів до крові вагітної призведе до утворення в неї антирезус-антитіл. Вони належать до класу імуноглобулінів Ig G, мають невеликі розміри і здатність надходити через плаценту в кров плода.

 

№3Група крові обстежуваного І(0). На поверхні еритроцитів першої групи немає антигенів, тому аглютинація і не відбулася ні з однією сироваткою.

 

№4Для вирішення питання про наявність крові використовують попередні і доказові проби. Основними попередніми пробами є проба з перекисом водню і бензидинова проба. Суть проби з перекисом водню полягає в тому, що фермент каталаза, наявний у крові, розщеплює перекис водню з виділенням атомарного кисню, який утворює дрібнопухирчасту піну. Бензидинова проба ґрунтується на пероксидазних властивостях крові. Бензидиновий реактив змінює забарвлення крові з бурштинового кольору на синьо-зелений.Незважаючи на те, що ці проби вважають чутливими, вони не дозволяють встановити наявність крові, оскільки каталази і пероксидази дуже поширені в природі і містяться не тільки в крові, а й у рослинах, крім того, вони нестійкі і руйнуються під впливом чинників зовнішнього середовища.Доказові проби ґрунтуються на виявленні гемоглобіну та його похідних (спектральне дослідження і мікрокристалічні реакції). Мікрокристалічні реакції ґрунтуються на здатності гемоглобіну утворювати при взаємодії з визначеними речовинами сполуки,які випадають у вигляді характерних за кольором і формою кристалів(наприклад, кристалів Тейхмана). (Див.: Судова медицина / За ред.О.І. Концевича та Б.В. Михайличенка.- Київ, 1997. - С.528-533).

№5Новонародженому треба перелити кров групи А (ІІ) Rh+.








Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 514;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.