Візажист – він же психолог

Візажист - це людина, яка розбирається в кремах, особливостях шкіри, він не просто уміє робити макіяж, він - професіонал в макіяжі. Візажистів швидше за все можна назвати make-up artist, тобто художник по косметиці. Все-таки англійські терміни іноді дуже ємкі. Залишимо осторонь такі специфічні знання, як знання психології кольору, законів композиції і малюнка. Основна відмінність в тому, що результати роботи косметолога об'єктивні.
Робота ж візажиста може сподобатися, а може і не сподобатися. Багатогодинні старання майстра можуть бути нещадно змиті за п'ять хвилин разом з "дуже блідим" тональним кремом. Крім того, візажист повинен бути, перш за все, відмінним психологом. Він повинен за вельми обмежений час відчути клієнтку і запропонувати їй краще з того, що вона в змозі сприйняти. Тут візажиста підстерігає, мабуть, головна складність - небажання клієнта змінювати свою зовнішність. Як правило, це звучить так: “Я хочу все змінити, але щоб нічого не було помітно”. Робота з такою “закритою” клієнткою - це як ходьба по канату: крок убік - падіння. Крапля рум'ян незвичного кольору - і клієнтка в паніці біжить умиватися. Тому візажист зобов'язаний перший час особливо уважно відноситися до смаку клієнтки, намагаючись поволі його виховувати. Зневага думкою клієнтки - основна помилка майстрів, що починають. Їх буквально розпирає від бажання застосувати знання, тільки що отримані в школі візажистів (місць, де учать макіяжу, тепер предостатньо). Вони щиро хочуть допомогти, та не те, що допомогти - врятувати клієнтку від її власної зовнішності! Поганий або такий, що починає візажист вживає слова “жахливі брови”, “повне обличчя ”, скули, що «стирчать», і так далі і... забезпечує втечу клієнтки, навіть якщо він тисячу разів має рацію! Жінка не пробачить такої оцінки і напевно не захоче бути уважною до думки такого візажиста. Слід уникати нав'язування свого, нехай навіть компетентного, погляду на зовнішність клієнтки, тим більше, якщо вона ще не готова до радикальних змін своєї зовнішності.

Людина не модна і не стильна не може бути візажистом. Йому ніхто не повірить. Зовнішність візажиста повинна бути або оригінальною, або красивою. По-друге, потрібно володіти витонченістю манер, умінням викликати прихильність до себе співбесідника - це 50% успіху. Звертають увагу і на манеру розмовляти.

Професія візажиста передбачає універсальність — створення цілісного образу. Вона дозволяє по-сучасному інтерпретувати стилі різних років і епох.
Вимоги

  • володіти стилістикою образу;
  • знання спеціальних програм догляду за різними типами і стану шкіри;
  • орієнтування в широкому спектрі матеріалів для професійного і домашнього догляду;
  • співпраця з салонами краси, відомими марками;
  • індивідуальний підхід до кожного клієнта.

Найголовніше бути харизматичним майстром, бажаючим досягнути вершин своєї професії та прагнути стати чемпіоном.








Дата добавления: 2015-02-10; просмотров: 749;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.