Гумор нам допоможе

Руки і зап'ястя візажиста повинні бути вільні від браслетів, але можна використовувати пірсинг, сережки, кліпси, елементи швидкого татуажу. Актуальним у формуванні іміджу візажиста є акуратний вигляд і, переходячи до антуражу, професійні кисті, шпателі, палетки, тестер з декоративною косметикою. Обов'язкова наявність стерилізації розчинів для кистей, стерилізаторів, засобів асептики і антисептики. З'єднання художнього світу і світу реального - запорука професіоналізму у всіх його проявах.

Окремо про манери роботи візажиста. Тут багато спільного з косметологом, наприклад, такі риси, як ввічливість, акуратність, комунікабельність, професіоналізм. Але є й відмінності. Учні виділяють такі риси як тактовність, почуття гумору, фантазія, творчість. При більш докладних опитуваннях під тактовністю, перш за все, мають на увазі таке поняття, як не нав'язування клієнту своєї думки. Якщо в процесі спілкування не вдається переконати клієнта в тому, що такий-то тон губної помади йому йде більше, ніж той який він застосовує, значить, треба створювати макіяж в кольоровій гамі, звичної клієнтові.

Макіяж - це зміна способу, стилю, це маска, яку можна змінювати постійно. І якщо ставитися до макіяжу з певною часткою гумору та фантазії, то контакт з клієнтом можна налагодити значно швидше. Гумор - річ тонка, напевно, навчити цьому неможливо. Але сприймати мистецтво макіяжу як щось тимчасове, оригінальне, фантастичне, цілком реально.
Майстер-клас - це клас!

Ще один компонент формування іміджу візажиста - це інформація.

Поряд з кваліфікаційними дипломами, які вивішуються на робочому місці, можна і потрібно розмістити дипломи лауреатів або призерів різних конкурсів, відмінні знаки, нагородні кубки, статуетки, медалі і т.д.

Яскравою інформацією про візажиста є фотографії спільно з моделями на різних конкурсах, робочі фотографії з зірками шоу-бізнесу. Участь у майстер-класах, виставках, конкурсах, показах - найважливіший інструмент самопрезентації. Формування професії візажиста ще не наблизилося до точки розквіту і повного розкриття творчого потенціалу. Але вже сьогодні можна виділити кілька цілком самостійних напрямків в даній області. Одне з найбільш популярних напрямків - робота візажиста в салонах краси. Фахівець, який працює в соціальній сфері, повинен добре розбиратися в сучасних аспектах і нюансах професії, бути психологічно підготовленим і комунікабельним.
Інший напрям у даній професії - робота в шоу-бізнесі, на телебаченні, в модельних агентствах, фото- і кіностудіях. Тут актуальним стають знання з області застосування професійних засобів, історії моди, а також всіх сучасних тенденцій.

Один із останніх напрямків, які стрімко розвиваються - це проведення консультацій за стилем та імідж-дизайну. Мені здається, що за цим напрямком велике майбутнє, бо вже сьогодні досить гостро стоїть проблема підготовки фахівців у цій галузі.








Дата добавления: 2015-02-10; просмотров: 709;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.