Головне - потрапити в колір

Візажисти дуже часто тяжіють до екстремальної моді, але в пошуку свого стилю вони не повинні забувати про середньостатистичного клієнта. Для формування свого стилю варто запозичувати тільки окремі елементи (пірсинг, тату, можна використовувати нові технології швидкого татуажу на кожен день).

Величезне значення для створення образу візажиста мають костюм і антураж. У візажиста повинна бути стильна зачіска і сучасний макіяж. Вдало, якщо у своєму макіяжі він застосовує новинки декоративної косметики.

Не варто забувати про такий важливий факт, як вплив кольору одягу на настрій, емоції та сприйняття іншої людини. Один із засновників вітчизняної психології О.М. Леонтьєв писав, що «Колір сприймається не тільки оком, але й шкірою людини». Працюючи над своїм професійним іміджем, необхідно познайомитися із загальним впливом конкретних кольорів. Теплі кольори викликають відчуття «гостроти», «різкості», а холодні кольори відчуття «м'якості» і «округлості». Також було відзначено, що колір викликає відчуття «тепла» або «холоду», «смаку» і «запаху». Для створення професійного іміджу візажисту необхідно звернути увагу на колірну палітру. «Активні» - світлі, чисті, теплі тони. «Пасивні» - ненасичені кольори холодної частини спектру. «Фактурні» - відтіняють фактуру тканини - теплі, середні, середньо насичені і сірі. «Незалежні» - приховують фактуру тканини - холодні, насичені, білий і чорний.

Відомо, що існують асоціативні характеристики кольору, що виникають при його сприйнятті. Для встановлення комунікацій підходить жовто-оранжевий (золотий), так як він асоціюється з променями сонця, що сходить і характеризується як здоровий, завжди готовий допомогти. Синій колір асоціюється з морською далечінню, підкреслює дистанцію, вносить відчуття рівноваги. Бірюзовий колір асоціюється з льодом, водою, його психологічні характеристики - далекий, зарозумілий.








Дата добавления: 2015-02-10; просмотров: 773;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.