Розтягуванні плоскої деталі

 

Точність визначення напружень вказаним методом невисока (± 10%). Однак його використання дає можливість швидко визначити загальний характер напруженого стану деталі, локалізувати найбільш навантажені зони конструкції, а потім визначити в них напруження точнішим методом – тензометричним.

Зменшення коефіцієнтів запасу міцності конструкції. В зниженні коефіцієнтів запасу міцності закладені великі резерви зменшення габаритів і маси деталей і виробу в цілому. Однак слід зауважити, що обґрунтування коефіцієнтів запасу міцності конкретної конструкції – це комплексна задача, яка враховує ряд факторів, а саме: неоднорідність матеріалу деталі, розсіювання механічних властивостей матеріалу, неточні знання про діючі навантаження і напруження, рівень відповідальності конструкції, випадкові перевантаження кон-струкції та ін. Крім того, існує категорія обладнання, для якого установлені нормативні коефіцієнти запасу міцності, які можна змінювати тільки в узаконеному порядку. До такого відносяться бурильні і обсадні колони труб, колони насосно-компресорних труб, окремі деталі фонтанних арматур, превен-торів, талевих систем та ін.

Особливо ефективним є зменшення коефіцієнтів запасу міцності в конструкціях, що містять масивні, складні за формою корпусні і базові деталі. Останні в багатьох випадках складають значну долю в загальній масі конструкції і не розраховуються на міцність, а якщо і розраховуються, то за спрощеними методиками.

Натурні випробування конструкції.Натурні випро-бування, як правило дають найбільш об’єктивну інформацію про міцність і надійність конструкції. Вони можуть проводитися на підприємствах-виробниках, на полігонах, на стендах, а також безпосередньо на місці використання виробу за призначенням. За результатами випробувань можуть бути уточнені розрахункові експлуатаційні навантаження, діючі в елементах конструкції напруження і деформації, що дасть можливість оптимізувати конструкцію виробу з погляду зменшення його матеріаломісткості.

 

 








Дата добавления: 2015-01-10; просмотров: 703;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.