Волгодонский инженерно-технический институт - филиал НИЯУ МИФИ

Рецензовані методичні вказівки містять теоретичні та практичні відомості до четвертого розділу курсу „Охорона праці” і розроблена відповідно з Законом України „ Про Охорону праці” від 21.11.2002р. Мета даного методичного посібника - допомогти студентам у самостійній підготовці та виконанні лабораторних робіт з розділу „Пожежна безпека”. Матеріал вказівок побудований таким чином, щоб майбутні спеціалісти отримали ґрунтовні знання, які б дали змогу на практиці не тільки покращити знання з пожежної безпеки, але й практично змогли їх застосувати. Така форма занять сприяє поліпшенню прак­тичної підготовки студентів з основних розділів охорони праці.

Навчальний курс базується на знаннях, які студенти отримують під час вивчення дисциплін : „Безпека життєдіяльності”, „Цивільної оборони” та інших, на використанні широкого кола навчальної та наукової літератури, наочних посібників, відповідного обладнання. Тематика лабораторних занять обумовлена змістом програми, а лабораторні роботи виконуються на базі використання засобів пожежегасіння, проведення екскурсій тощо.

Слід зазначити, що вказівки мають продуману тематику і чітко структурований зміст. У відповідності із метою курсу – передбачено надання студентам достатнього теоретичного та практичного рівня знань, умінь і навичок для своєчасного та якісного визначення пожежі та прийняття відповідних заходів. Запропонована вказівка для лабораторних занять побудована на основі навчальної програми нормативної дисципліни «Охо­рони праці» для вищих закладів освіти, затвердженої Міністерством освіти України 31 липня 1997р.

Таким чином, автор підійшов до побудови методичних вказівок з чітко наукових позицій, подав весь обсяг необхідного теоретичного матеріалу, передбачив формування потрібних умінь і навичок. Подана вказівка відзначається стрункістю побудови, ємністю і методичною доцільністю.

 

Рецензент Г.Я.Цибулько

К.п.н. доцент кафедри педагогіки

та методики технологічної підготовки

 

Волгодонский инженерно-технический институт - филиал НИЯУ МИФИ

 

 

 








Дата добавления: 2015-01-09; просмотров: 951;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.