Типи вогнегасників

 

У хімічно-пінних вогнегасниках утворення піни в момент їхнього використання відбувається за рахунок хімічної реакції, що протікає при змішуванні кислотної (суміш сульфату заліза і сарною кислоти) і лужної частин (бікарбонату натрію із солодовим екстрактом та води) заряду. Газоподібний двооксид вуглецю, що виділяється при реакції, створює в балоні підвищений тиск, завдяки чому відбувається викид струменя піни через спеціальний отвір - сприск.

ПРИНЦИП ДІЇ. Для пуску вогнегасника в роботу потрібно прочистити сприск, повернути розташовану на кришці вогнегасника рукоятку до відмовлення (на 180° вертикальній площині), узяти вогнегасник правою рукою за бічну ручку, а лівою - за спідницю під нижнім дном і швидко перевернути кришкою вниз (вогнегасник не вимагає для приведення в дію яких-небудь ударів). Довжина струменя, що викидається вогнегасником, піни — близько 8 м, тривалість роботи — 60—65 с. Пінні вогнегасники використовують для гасіння загорянь майже усіх твердих речовин і деяких легкозаймистих рідин (бензин, гас і ін.)

Рис. 1. Вогнегасник хімічно-пінний ВХП-1ПРО; 1 — корпус; 2— кислотна склянка; З — бічна ручка; 4—. горловина; 5-рукоятка; — шток; 7-кришка; 8— клапан; 9— запобіжник; 10— сприск; 11— нижня ручка.








Дата добавления: 2015-01-09; просмотров: 1150;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.