Емітерні лінії крапельного зрошення – ЭЛКО

 

Для зрошення відкритих ґрунтів при вирощуванні овочів, ягід, квітів, виноградників, садів завод "ФАКЕЛ" випускає емітерні лінії краплинного зрошення (безкапілярні) – ЭЛКО (рис.2.7). Їх з успіхом застосовують і в теп-лицях.


 


 

Рис. 2.7. Схема роботи емітерної лінії ЭЛКО

 

Лінії ЭЛКО складаються із поліетиленових трубок діаметром 16 мм, в які впаяні емітери на відстані 20, 25, 30, 50 см. За замовленням відстань між емітерами може бути виконана будь-яка, в т.ч. з інтервалами. Наприклад, для зрошення садів , виноградників, кущів, емітери можуть бути розташовані : па-кет із 2-х штук через 25 см один від одного, а потім інтервал 0,5–1,5 м, за ним наступний пакет із 2-х штук через 25 см, і т.д.Кількість емітерів і відстані між ними в пакеті, а також інтервали між пакетами можуть бути будь-якими.

 

Лінії ЭЛКО укладають на поверхню ґрунту біля кожного ряду рослин і, їх бажано, накривати соломою або тирсою, шаром 1–5 см. Це захищає їх від прямих сонячних променів, і значно продовжує номінальний строк експлуа-тації.

 

Можлива укладка однієї лінії ЭЛКО між двома рядами, але при цьому ряди повинні бути розташовані не більше 0,3 м один від одного. Вода чи по-живний розчин, що подається в ЭЛКО, повинні бути відфільтровані до 150 мкм. Номінальний строк служби при правильній експлуатації ліній ЭЛКО – не менше 8 років, гарантійний – 3 роки.

 








Дата добавления: 2015-03-20; просмотров: 611;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.