Приазовська зрошувальна система

Приазовська зрошувальна система ( рис.1.31) розміщена на території Запорізької області в Якимівському, Мелітопольському і Приазовському районах .

Будівництво було розпочате в 1982 р. Загальна площа зрошення у зоні системи - 96,8 тис. га у тому числі першої черги - 58,8 тис.га [10,29].

Поверхня зрошуваного масиву переважно рівнинна з похилом до Азовського моря (різниця позначок - 10-60 м). Ґрунти темно-каштанові, незасолені, ерозійно активні. Геологічний розріз у верхній частині складено льосовими просадними суглинками потужністю 5-6 м. Глибина залягання грунтових вод від 20-25 до 1-6 м у річкових долинах і балках. Мінералізація грунтових вод від 15 до 1г/л і нижче.

З каналу Р-9 Каховської зрошувальної системи Головна насосна станція Приазовської зрошувальної системи подає воду в Приазовський магістральний канал, звідки вона надходить у розподільники. Магістральний канал і розподільники побудовані з протифільтраційним облицюванням, зрошувальна мережа - в закритих трубопроводах, подачу води в які здійснюють за допомогою насосних станцій підкачування. Всі технологічні процеси розподілу води на системі автоматизовано. Поливають сільськогосподарські культури широкозахватними дощувальними машинами ²Фрегат², ²Дніпро², ²Кубань².

 








Дата добавления: 2015-03-20; просмотров: 868;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.