Магдалинівська зрошувальна система

 

Магдалинівська зрошувальна система (рис.1.34) - розташована у Царичанському і Магдалинівському районах Дніпропетровської області. Споруджена у 1980-1984рр. Площа зрошуваних земель - 25,7 тис. га. Рельєф у межах Магдалинівської зрошувальної системи слабохвилястий. Грунтовий покрив представлений переважно чорноземами звичайними; у степових блюдцях грунти слабозасолені. На формування гідрогеолого-меліоративного стану зрошуваного масиву значний вплив мають грунтові води, що залягають у лесовидних суглинках на глибинах 3-15 м (на окремих ділянках на глибині 2-3 м). Середня мінералізація води - 0,5-1,4 г/л, подекуди 3-5 г/л. Джерелом зрошення Магдалинівської зрошувальної системи є канал Дніпро-Донбас, воду з якого у зрошувальні канали перекачують трьома головними насосними станціями загальними витратами 14,2 м3/с. Розподіл води в межах системи здійснюють за допомогою міжгосподарської мережі - 74,2 км; з них у закритих трубопроводах - 60,4 км, у відкритих, облицьованих залізобетонними плитами - 13,8 км. Загальна довжина внутрішньо-господарської мережі - близько 427 км [10].

Зрошення здійснюють дощувальними установками. Для забезпечення оптимальних його режимів та поліпшення меліоративного стану масиву споруджені системи горизонтального (на площі 4.4 тис. га) та вертикального (на площі 400 га) дренажу.

 








Дата добавления: 2015-03-20; просмотров: 737;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.