ВКАЗІВКИ щодо виконання курсової роботи

 

При виконанні КР необхідно послідовно розробляти основні розділи, використовуючи літературу, що рекомендується, і дані методичні вказівки.

В вступі варто відобразити застосування теорії ідентифікації в різних галузях виробництва й інших сфер людської діяльності; указати мета й основні задачі КР.

У розділі «Планування експерименту для розв’язання задач ідентифікації» необхідно проаналізувати фактори, розрахувати нульову точку експерименту, скласти план повного факторного експерименту і проаналізувати його властивості (ортогональність, симетричність і нормірованість). А також провести статистичний аналіз результатів експерименту для підтвердження відтворюваності досвідів, що виконується за допомогою аналізу оцінок дисперсії за критерієм Кохрена.

У розділі «Математична модель об’єкта» необхідно визначити залежності між вихідними параметрами й факторами, тому модель об'єкта дослідження шукається у вигляді рівняння:

 

(4.1)

 

Звичайно залежність (4.1) шукається у вигляді поліноміального рівняння, тобто

 

(4.2)

 

По величині коефіцієнтів полінома (коефіцієнтів регресії) судять про ефекти або про ступінь впливу відповідних факторів на величину y.

Ступінь полінома підвищують у кілька послідовних етапів, після того, як доведена необхідність цього на попередніх стадіях дослідження.

 

Коефіцієнти лінійної регресії розраховують за методом найменших квадратів. Значимість коефіцієнтів регресії оцінюється за допомогою критерію Стьюдента:

де be – модуль е-того коефіцієнта рівняння регресії;

Sb – средньоквадратичне відхилення значень коефіцієнтів рівняння регресії,

tКР – значення критерію Стьюдента з необхідною достовірністю.

У розділі «Перевірка адекватності моделі об'єкту» гіпотезу про адекватність (відповідність) моделі досліджуваному об'єкту перевіряють за допомогою критерію Фишера:

де Sag – дисперсія адекватності.

Щоб знайти дисперсію адекватності потрібно для кожного i-го досвіду обчислити за допомогою рівняння регресії значення вихідного параметра.

Висновок повинний містити висновки й оцінку отриманих результатів у цілому, з погляду відповідності їхньому завданню, порівняння результатів розрахунків, проведених у різних розділах КР.

У додатках містяться тексти програм для ЕОМ, які були написані й використані при виконанні КР, а також роздруківки з результатами виконання цих програм; блок схеми систем (якщо смороду не були поміщені в тексті пояснювальної записки).

Літературні джерела, використані при виконанні КР, заносяться в список. Джерела в списку варто розташовувати у відповідності з посиланнями на них. Список оформляється як розділ КР відповідно до вимог ДЕРЖСТАНДАРТ 7.1-84.








Дата добавления: 2014-12-01; просмотров: 809;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.