Лебідки, механічні лопати, скрепери та механічні візки

Лебідка— це вантажно-розвантажувальна машина, яка переміщує вантаж за допомогою сталевого каната, що намотується на обертаючий барабан.

Лебідки бувають стаціонарні і пересувні, канатні і ланцюгові, з руч­ним і моторним приводом, можуть використовуватись самостійно і в складі інших машин.

Найпростіша ручна лебідка(рис. 6.12) складається з двох сталевих боковин і робочого механізму. Робочий механізм має три паралельні вали. Один вал обертається ручкою і через зубчаті шестерні та проміжний вал передає зусилля на робочий барабан, що на третьому валу. Лебідка має гальмове обладнання (автоматичний храповий пристрій). Зусилля, що прикладаються до ручки, і зусилля на барабані різні, вони залежать від пе­редавального відношення зубчатої передачі (і).

Приводні лебідки можуть бути з електричним, пневматичним або ме­ханічним приводом. Вони конструктивно складаються з таких основних частин: станини, одного або декількох барабанів, шестерневої або черв'яч­ної передачі, приводу і гальмового пристрою.

За конструкцією передачі приводні лебідки поділяються на електро-реверсивні(жорсткий зв'язок барабана з приводом) і фрикційні(бараба­ни мають самостійне вмикання за допомогою муфт).

У барабанів фрикційних лебідок один кінець каната відмотується, а другий — намотується. Вертикальний фрикційний барабан називають шпилем,горизонтальний — брашпилем.

Механічна лопата— це широкий скребок, який приводиться вдію тя­говою лебідкою з ручним або електромеханічним приводом. Лопати бува­ють одинарні і подвійні. Застосовуються для вивантаження сипких і кус­кових вантажів із критих вагонів і платформ.

 

 

обладнанням, карданного вала, редуктора, диференціала, акумуляторних батарей, що розташовані під платформою. Для управління рухом електро­кар має контролер з ручкою, ручку кермового управління і гальмову педаль. Автовізки бувають двох видів:чотириколісні автокари і триколісні вантажні моторолери. Пневмовізки з пневмодвигунами застосовуються в приміщеннях з високими вимогами пожежної безпеки.








Дата добавления: 2014-12-18; просмотров: 1685;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.002 сек.