Залізобетоннішпали з попереднім напруженням виготовляються типівКПП,Ш-М,Ш-2-2.

Стальні арматурні струни перед формуванням (заливанням бетону) натягуються і заливаються бетоном під напругою, що значно подовжує їх термін служби.

Довжина залізобетонних шпал всіх типів — 2700 мм.

Форма і розміри залізобетонних шпал приведені на рис. 2.83.

Перевагизалізобетонних шпал: порівняно довгий термін служби, однотиповість, рівнопружинність, наявність «гнізд» для рейок певної форми ухилу, стійкість від високих температур. Недоліки:велика жорсткість,

 

що приводить до вібрації рейок і рухомого складу, можлива електро­провідність.

На вантажонапружених і швидкісних лініях іноді застосовуються більш стабільні рейкові опори — блочні залізобетонні підрейкові опори(рис. 2.84). Стабільність колії на них досягається завдяки більшій площі опори на баластний шар.

Дерев'яні перевідні бруси для стрілочних переводів теж бувають обрізні (А) і необрізні (Б) типу I — для головних колій, II — для малодіяльних головних приймально-відправних і всіх інших станційних колій, III — для під'їзних колій. Товщина їх відповідає товщині ана­логічних типів шпал, ширина трохи більша, а довжина від 3 до 5,5 м. Бру­си різних довжин складають комплект. Залежно від типу рейок і марок хрестовини, число брусів в комплекті може складати від 91 до 170 штук.


Рис. 2.84. Колія на блочних залізобетонних опорах з плит

Заводами України випускаються попередньонапружені залізобетонні бруси для стрілочних переводів марок '/11 і 1/11 типу P65 довжиною 3-5,5 м спеціальних профілів для укладання: а) в зоні стрілки; б) в зоні хресто­вини; в) в зоні з'єднувальних ліній.








Дата добавления: 2014-12-18; просмотров: 1397;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.