Медичні засоби для надання першої медичної допомоги


Методика реабилитации для детей...



 


10. Плавание кролем с помощью движений руками и ногами. Сделать 2-3 полных цикла движений на задержке дыхания, остановиться, стать на дно и сде­лать 2-3 полных вдоха-выдоха, и заново повторить упражнение до 3-4 раз.

11. То же, что и в № 10, но движения делают, со­вмещая с дыханием. Для выполнения вдоха надо за­держать одну руку у бедра после гребка, другая вы­тянута вперед в воде, в этой позиции поворачивать голову для вдоха в ту сторону, где рука находится у бедра, и далее продолжить плавание.


Вот примерно общая схема, по которой вы можете научить ребенка азам плавания. Но при занятиях не забывайте следующие моменты. Чтобы объяснить ре­бенку упражнение, разберитесь в нем сами. К первым занятиям отнеситесь с большим вниманием, так как от них зависит дальнейший учебный процесс. Обыч­но первые занятия оказывают психологическое воз­действие на ребенка. Никогда не заставляйте ребен­ка насильно входить в воду, не «макайте» его с голо­вой в воду. Все ваши команды должны быть по силам ребенку. Не забывайте ненавязчиво страховать малы­ша, хвалите ребенка, одобряйте его. Никогда не пу­гайте малыша, например: «Сейчас как вылезет кро­кодил и съест тебя» или «Смотри, не захлебнись». Ста­райтесь не раздражаться и не кричать на ребенка. К разучиванию следующего комплекса переходят толь­ко после того, как хорошо отработан предыдущей, не торопитесь, осваивайте все упражнения без ошибок и голько тогда переходите на новый, более сложный этап обучения.

По этому методическому описанию вы можете дать вашим детям начальные навыки плавания, которые принесут ребенку огромную пользу в его развитии. Но я бы рекомендовал превратить такие игровые за­нятия в личную необходимость для ребенка, чтобы он с возрастом, приобщаясь в игре к физкультуре и спорту, пришел к здоровому, гармоничному развитию.

 

 


12. При плавание кролем делают вдох через 4 гребка руками, затем через 2 гребка.

 

Отсканировал МАGn@t

magmator@mail.ru


 

 

Медичні засоби для надання першої медичної допомоги

Індивідуальна аптечка (АІ-2) призначена як для профілактики ушкоджень, так і для надання першої медичної допомоги при дії на організм людини РР, СДЯР, БЗ. Використовується у випадку виникнення надзвичайної ситуації воєнного часу. Зазначена аптечка за своїм складом може призначатись для оснащення формувань Цивільного захисту України, формувань інших міністерств та органів виконавчої влада, які беруть участь у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій природного і техноген­ного характеру, та використовуватись населенням при надзвичайних ситуаціях. Це футляр, виготовлений з пластика жовтого кольору, який має 7 гнізд.

Гніздо №1. Містить знеболювальний засіб, який використовується при травматичних і термічних пошкодженнях (шприц-тюбик 1 мл 2% розчину промедолу, в/м).

Гніздо №2. Антидот (тарен) при ураженні фосфорорганічними отруйними речовинами. Одна таблетка на прийом (для дорослих). Повторний прийом - через 3-5 годин в тій же дозі.

Гніздо №3. Протибактеріальний засіб (15 таблеток сульфадиметоксину). Використовується при диспепсичних явищах шлунково-кишкового тракту внаслідок опромінення. Спочатку приймають 7 таблеток, у наступні дві доби - по 2 таблетки вранці і ввечері.

Гніздо №4. Два пенали, кожний з яких містить по 6 таблеток цистаміну. Цей засіб використовують для підвищення радіорезистентності організму до іонізуючого опромінення, його приймають за 30 хв. до опромінення по 6 таблеток одноразово. При продовженому опроміненні через 4-5 годин повторити прийом у тій же дозі.

Гніздо №5. Два пенали з протибактеріальним засобом (тетрациклін) по 5 таблеток в кожному. їх використовують для термінової неспецифічної профілактики ранової і опікової інфекції а також при бактеріальному зараженні. Одномоментно приймають 5 таблеток, через 6-8 годин ще п’ять.

Гніздо №6. Тут знаходиться йодид калію, який використовується як профілактичний засіб при променевих ушкодженнях щитовидної залози в умовах радіаційного забруднення місцевості. Схема прийому наступна:

- доросле населення - 1 таблетка один раз на добу на протязі 10 днів;

- діти від 3-х до 14 років - 1/2 таблетки один раз на добу, на протязі 10 днів;

- діти до 3-х років - 1/4 таблетки один раз на добу, на протязі 2 днів.

Гніздо №7. Протиблювотний засіб (етапіразин), який використовується для зняття первинної реакції на опромінення. Він також може використовуватись при черепно-мозкових травмах. Одноразові дози для дітей до 8 років - 1/4 таблетки, від 8 до 14 років - 1/2 частини дози дорослої людини.

Аптечка індивідуального медичного захисту (АІМЗ) призначена для оснащення формувань Цивільної оборони України, формувань та органів виконавчої влади, які беруть участь у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та використовується населенням при надзвичайних ситуаціях для надання першої медичної допомоги і профілактики.

У перелік засобів, що входять до аптечки індивідуального медичного захисту входять:

1. Калію йодид - таблетки з вміщенням 0,5 г калію йодиду.

Показання - застосовується для профілактики ураження радіонуклідами йоду щитовидної залози при випаданні радіоактивних опадів чи вживанні в їжу свіжого молока із зони забруднення радіоактивними речовинами.

Спосіб застосування - по 1 таблетці протягом 10 днів.

2. БіоСтар - 1 таблетка 0,5 г вміщує набір з 14 мікроелементів та біологічно активних речовин.

Показання - застосовується при перебуванні в зоні радіаційного забруднення або передбаченого радіаційного впливу для виведення з організму радіонуклідів та сполук важких металів, знешкодження токсичних продуктів, стимуляції обмінних процесів та підвищення імунного стану організму.

Спосіб застосування - внутрішньо під час або після вживання їжі. З профілактичною метою 1-2 табл., з лікувальною – 3-4 табл. на добу протягом перебування в зоні радіаційного забруднення.

3. Буторфанол тартрат 0,2% (або аналоги) (у шприц-тюбику) - розчин для ін’єкції у 1 мл якого міститься 2 мг буторфанолу тартрату. Відноситься до синтетичних аналгетиків. Дія препарату настає швидко і триває до 4 годин. У терапевтичних дозах ризик пригнічення дихального центру мінімальний. Слід використовувати обережно при важких черепно-мозкових травмах.

Показання - застосовується при гострому і хронічному больовому синдромі середньої і сильної інтенсивності.

Спосіб застосування - вводиться внутрішньом’язово.

4. Доксициклін гідрохлорид - антибіотик широкого спектру дії. Одна капсула вміщує 0,1 г доксицикліну гідрохлориду. Має активність по відношенню до більшості грампозитивних та грамнегативних мікроорганізмів, в тому числі стійких до інших антибіотиків. Діє на рикетсії, мікоплазми, найпростіших. Препарат швидко всмоктується і повільно виводиться з організму. Залежно від дози терапевтична концентрація у крові зберігається впродовж 2-4 годин.

Показання - при інфекційних захворюваннях, викликаних чутливими до препарату мікроорганізмами, в тому числі збудниками висипного тифу, чуми, холери, бруцельозу, дизентерії, сибірки, туляремії та інших.

Спосіб застосування - приймається в перший день 2 капсули (0,2 г), у наступні дні по 1 капсулі (0,1 г) на добу після їжі.

5. Пластир бактерицидний - використовується як антисептичний засіб.

Показання - при невеликих ранах, саднах.

Спосіб застосування - після зняття захисної плівки накладається і фіксується на рані.

6. Вугілля активоване - ентеросорбент, що здатний адсорбувати на своїй поверхні токсини, алкалоїди, інші хімічні речовини. Не токсичний, добре виводиться з організму кишківником. Кожна таблетка вміщує 0,25 г активованого вугілля.

Показання — для зв’язування і виведення з організму багатьох токсикантів (отрут).

Спосіб застосування - у вигляді водних суспензій. При отруєнні вживати у дозі 2 табл. (1 г) на 10,0 кг ваги тіла.

7. Валідол - 1 таблетка містить 0,06 ментолу у метиловому ефірі ізовалеріанової кислоти. Має седативну і судинорозширюючу дію.

Показання - при нервових збудженнях, істерії, стенокардії, неврозах.

Спосіб застосування - 1 таблетка кладеться під язик до повного розчинення. Впродовж доби можна приймати до 6 таблеток.

8. Засіб для знезараження питної води (акватабс або аналоги) – швидко-розчинні таблетки, до складу яких входять речовини, що звільняють активний хлор. Препарат має високу бактерицидну, віруліцидну і фунгіцидну дію.

Показання - для знезараження індивідуальних запасів питної води.

Спосіб застосування - у 1 літрі води розчиняють 1 таблетку акватабсу 3,5 мг.

9. Бинт стерильний 5 м х 10 см - для перев’язок.








Дата добавления: 2014-12-17; просмотров: 1202;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.014 сек.