Документування стану обстеженого хворого. Контрольні питання до розділу 5

Контрольні питання до розділу 5

Додатки:

Лабораторні показники

Клінічні завдання

 

 

ВІД АВТОРІВ

Наявність змін в приоритетах надання медичної допомоги від стаціонарної до первинної, амбулаторної ланки, втілення в роботу хірургів стаціонар-заміщуючих та малоінвазивних технологій, запровадження в практичну діяльність охорони здоров’я інституту лікаря загальної практики поставило перед вищою школою низку питань, які потребують змін в підготовці фахівців, в тому числі і з проблем хірургії.

У підготовці та формуванні лікаря загальної практики хірургія займає одну із провідних позицій. Це зумовлено тим, що хірургічна патологія, маючи нерідко прогресуючий і ускладнений перебіг, вимагає прийняття термінових тактичних рішень і надання невідкладної медичної допомоги. Виходячи із цього, лікар загальної практики зобов'язаний знати хірургічні захворювання в обсязі професійно орієнтованих завдань, до яких належить весь спектр дій по встановленню характеру (гострого або хронічного) хірургічного захворювання з визначенням пріоритетів на вибір місця та обсяг медичної допомоги у стаціонарних або амбулаторних умовах, а також принципи реабілітаційного лікування після хірургічних операцій.

Для забезпечення потреб суспільства в фахівцях високого рівня змінюється парадігма вищої освіти – „від навчання на все життя, до навчання через все життя”. І в цій проблемі базова медична освіта на етапах до- та післядипломної підготовки, займає ведучі позиції в формуванні лікаря. Краєугольним каменєм освітнього процесу є система контролю теоретичних знань та практичних вмінь, які базуються на існуючих освітніх стандартах якості, та підручники, які створюють умови для якісного навчання.

Все це потребує нових підручників, в яких би не було дублювання матеріалу, навчальний матеріал був би викладений в такій формі, щоб студенту було легше його засвоїти. З цією метою колектив авторів сформулював для себе ряд завдань, які втілілись в створенні підручника „Хірургія” в трьох томах. Перший том призначено для студентів третього курсу, другий том – для студентів 4 – 6 курсів, а третій том висвітлює питання базової підготовки лікарів-хірургів в інтернатурі. Всі три тома підручника пронизує єдина ідея – поступового накопичення знань та вмінь, з метою підготовки фахівця лікаря з питань клінічної хірургії.

Авторський колектив із вдячністю прийме всі можливі зауваження, побажання і пропозиції користувачів по подальшому вдосконаленню підручника.








Дата добавления: 2014-12-14; просмотров: 867;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.01 сек.