Фактори ціноутворення в ЗЕД. Розраховуючи зовнішньоторгові ціни, слід брати до уваги, що по-перше, світовий ринок має досить складну олігополітичну структуру з широким спектром окремих

Розраховуючи зовнішньоторгові ціни, слід брати до уваги, що по-перше, світовий ринок має досить складну олігополітичну структуру з широким спектром окремих автономно функціонуючих ринків, яким властива "власна" структура цін i специфічні особливості попиту та пропозиції.

При визначенні цін зовнішньоекономічних угод треба враховувати умови постачання й тарифи, що склалися на світових ринках.

Тарифи на зовнішньоторговельні перевезення розраховуються залежно від діючих світових тарифів і міжнародних правил "ІНКОТЕРМС".

"ІНКОТЕРМС" - це базові умови купівлі-продажу, тобто звід правил, що мають факультативний, необов'язковий характер.

Інформацію про ціни світових товарних ринків прийнято підрозділяти на кілька груп.

Контрактна ціна - це конкретна ціна, що погодили між собою продавець і покупець у ході переговорів, що, як правило, нижче ціни пропозиції постачальника.

Довідкові ціни - це ціни продавця, що публікуються в спеціалізованих виданнях, бюлетенях, а також у періодичній літературі, у газетах, журналах, у каналах комп'ютерної інформації.

Біржові ціни - це ціни на товари, торгівля якими проводиться на товарних біржах.

І так процес формування ринкових цін на експортні товари включає ряд етапів: постановку задач ціноутворення, визначення попиту, проведення аналізу цін товарів конкурентів, вибір методу встановлення цін, визначення кінцевої ціни та правил її майбутньої зміни. Встановлення ціни на експорті товари - процес, який складається з цілого ряду етапів:

робиться оцінка попиту, яка свідчить про кількість товару, який можна реально продати на ринку за визначений проміжок часу

аналіз цін конкурентів для використання їх в якості бази

вибрати для себе один з багатьох методів ціноутворення

встановлення кінцевої ціни на товар.

В ринкових умовах ціноутворення являється досить складним процесом. Але не дивлячись на це, існують загальні підходи до визначення ціни на товари, послуги.

На процес ціноутворення впливає багато факторів. Перш ніж встановити кінцеву ціну фірма повинна враховувати законодавчу базу в певному регіоні, тобто звернути увагу на рівень державного регулювання, визначити рівень і динаміку попиту, характер конкуренції.

 








Дата добавления: 2014-12-14; просмотров: 735;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.