Ринкова ціна фрахту. ФРАХТОВА СТАВКА. Ціна морського перевезення

ФРАХТОВА СТАВКА. Ціна морського перевезення. Встановлюється виходячи з виду фрахту, строку його дії, кількості рейсів, норм вантаження і вивантаження. При збільшенні норм навантаження і вивантаження розмір ставки знижується, а при зменшенні - збільшується.

Фрахт (нім. fracht) — у торговому мореплаванні обумовлена договором або законом плата за перевезення вантажу або за надання судна в користування за договоромтайм-чартера або бербоут-чартеру. Сплачуються перевізникові відправником вантажу або фрахтувальником.

Розмір фрахту встановлюється угодою сторін. За відсутності угоди сторін розмір фрахту обчислюється виходячи із ставок, які використовуються в місці завантаження вантажу й під час завантаження вантажу.

У разі, якщо вантаж поставлений на судно в більшій кількості, ніж передбачено договором, розмір фрахту відповідно збільшується.

ФРАХТУВАННЯ (нім. fracht — вантаж) — контракт, за яким судовласник надає фрахтувачу (вантажовідправнику) судно для перевезення вантажів між певними пунктами за обумовлену винагороду (фрахт). Відповідно до «Інкотермс-90» існують такі базисні умови постачання: CIF (вартість страхування та фрахт (порт призначення)); CFR (вартість і фрахт (узгоджений порт призначення)); CIP (фрахт і страхування, сплачені до пункту призначення).

Фрахт — плата за перевезення вантажів водним шляхом або використання суден протягом певного часу. Фрахт установлюється під впливом конкуренції на фрахтувальному ринку, відображає попит і пропозицію вантажів і за згодою сторін супроводжується для кожного трансакцією. Ціна фрахту встановлюється за двома формами: за фрахтовою ставкою (використовується для певних партнерів на період певної операції) і за тарифом (використовується при лінійних перевезеннях на повній лінії). Термін оплати фрахту визначається в угоді.

 








Дата добавления: 2014-12-14; просмотров: 983;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.