Методичні вказівки до побудови процедури лікувальної гімнастики. . • Хворим, у яких умовно-рефлекторні зв'язки неміцні, й відновлюються повільно, доцільно повторювати кілька разів той самий комплекс фізичних вправ

. • Хворим, у яких умовно-рефлекторні зв'язки неміцні, й відновлюються повільно, доцільно повторювати кілька разів той самий комплекс фізичних вправ, зміст і тривалість якого визначаються тяжкістю ушкодження.

• При складанні комплексу необхідно ретельно продумувати вправи у
всіх деталях, уникати- нераціональних для хворого рухів, які можуть бути
засвоєні, але яких згодом доведеться позбуватися. Заняття необхідно здійснювати індивідуально, в однакових зовнішніх умовах, з одним і тим самим методистом і за відсутності сторонніх людей. Дозування індивідуальне, у процесі заняття невеликі перерви (3—5 хв).

• У процедуру лікувальної гімнастики бажано включати різноманітні спе­ціальні вправи й звертати увагу хворого на всі нюанси рухів як пасивних, так і активних, давати їм словесну оцінку, заохочувати будь-яке поліпшен­ня у виконанні рухів.

• Пасивні й активні вправи обов'язково проводити спочатку на здоровій, потім на паретичній кінцівці, починаючи із проксимальних відділів.

Крім того, кожне заняття лікувальною гімнастикою передбачає:

• вплив фізичних вправ на весь організм;

• чергування навантаження на здорові й уражені м'язові групи, кінцівки.
Процедура не повинна стомлювати. Тривалість 15—30 хв. У залі вїднов

лювальної терапії крім загальноприйнятого устаткування необхідно мати паралельні бруси, сходи з поруччям, милиці, "ходунці", триколісні велоси­педи, дзеркало, наколінники, рукавиці для повзання.








Дата добавления: 2014-12-14; просмотров: 544;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.