Підзвітні готівкові суми

Підзвітні особи зобов'язані подати до бухгалтерії підприємства разом із невико­ристаним залишком готівки авансовий звіт про витрачання одержаних у касі сум у такі строки:

­ за відрядженнями — протягом трьох робочих днів після повернення з відрядження;

­ на закупівлю сільськогосподарської продукції, продуктів її переробки та заго­тівлю вторинної сировини, крім металобрухту (далі — закупівля сільгосппро­дукції та заготівля вторсировини), - протягом десяти робочих днів з дня ви­дачі готівки під звіт;

­ на всі інші виробничі (господарські) потреби — наступного робочого дня піс­ля видачі готівки під звіт.

 

 


Рис. 9.1. Застосування штрафних санкцій за порушення норм по регулюванню обігу готівки

Фізичні особи — довірені особи клієнтів (юридичних осіб), які одержали готівку з карткового рахунку із застосуванням корпоративної картки для вирішення вироб­ничих (господарських) питань або на відрядження (згідно з вимогами Положення про порядок емісії платіжних карток і здійснення операцій з їх застосуванням, за­твердженого Постановою Правління Національного банку України від 24.09.99 № 479, зареєстрованого Міністерством юстиції України 22.11.99 за № 802/4095), ви­користовують її за цільовим призначенням без оприбуткування в касі підприємства. Зазначені довірені особи мають подавати до бухгалтерії підприємства авансовий звіт разом із підтвердними документами в установлені строки і порядку, що визначені для підзвітних осіб (пункт 2.15 цього Положення), з додаванням документів про одержання готівки з карткового рахунку (чек банкомата, копія видаткового ордера, довідки за формами 377 та 377а, сліп, квитанція торговельного терміналу тощо) ра­зом з невитраченим залишком готівки.

У разі порушення встановленого порядку організації готівкових розрахунків до підприємств застосовуються штрафні санкції (див. рис. 9.1).








Дата добавления: 2014-12-09; просмотров: 788;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.