Визначення інших джерел екскурсійного матеріалу

У ході підготовки нової теми екскурсоводам нерідко приходиться працювати в архівах з метою уточнення фактів, пошуку нових даних, визначення пам'ятних місць. Робота проводиться в музеях, можуть переглядатися хронічко - документальні і науково-популярні кінофільми, де містяться матеріали по темі екскурсії.

Як джерело можуть бути використані спогади учасників і очевидців історичних подій. Проте при використанні мемуарних матеріалів щоб уникнути неточностей і тенденційності слід проявляти обережність. Для розповіді мають бути відібрані лише достовірні, ретельно перевірені факти і відомості. Значну допомогу в пошуку і систематизації матеріалу екскурсій можуть надати комп'ютерні енциклопедії, у тому числі мультимедійні бази даних. ЦЕ РОБОТА ДЛЯ СУПЕРекскурсоводів!!

Роботі в архіві повинне передувати:

1. Вивчення літератури по темі й опублікованих джерелах.

2. Науково-довідкові посібники до документальних матеріалів окремих архівів - путівники по архівах, списки фондів автоматизовані інформаційно-пошукові системи в архівах, які дозволяють визначити необхідні для роботи фонди та матеріали в них.

Порядок оформлення і роботи в архівах визначається правилами користування документальними матеріалами в державних архівів України та іншими документами, визначеними законодавством України.

Розповідь про те, як були отримані нові дані в екскурсії, в окремих випадках може надзвичайно збагатити зміст екскурсії, підсилити її емоційне звучання.








Дата добавления: 2014-12-09; просмотров: 970;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.