Перехресний запит

1. Створити перехресний (Crosstab) запит. Вивести інформацію про рік у якому розміщено замовлення (таблиця Заказы), категорію товару (КодТипа- таблиця Товары) та сумарну кількість замовленого товару (таблиця Заказано ) відповідної категорії. Заголовками стовпців є значення поля категорії (КодТип) товару, заголовками рядків є значення року в якому було зроблено замовлення. У клітинках розташовані значення сумарної кількості замовленого товару відповідної категорії (типу) у відповідному році.

Запити на оновлення, вилучення, додавання, створення.

Створити по одному запиту оновлення, створення, вилучення та додавання. Постановку завдання на виконання відповідних запитів студент робить самостійно. Для виконання завдання можна створити копії необхідних таблиць. Наприклад, такі:

1. Створити копію таблиці Товары – КопіяТовари.

2. Створити запит на вилучення: вилучити всі записи для товарів, які відносяться до категорії Приправы , тобто КодТипа=2.

3. Створити запит додавання: додати із таблиці Товары в таблицю КопіяТовари всі записи для товарів, які відносяться до категорії Приправы , тобто КодТипа=2.

4. Створити запит для оновлення: збільшити ціну всіх товарів категорії Фрукты (КодТипа=7) на 10%.

 

Практична робота №3.

Створення звітів.








Дата добавления: 2014-12-09; просмотров: 623;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.