Ціль в ієрархії: особиста безпека, самозбереження в системі, задоволення вимогам начальника, кар'єрне просування вгору. Один з наслідків - перекручена інформація нагору.

В ієрархічній структурі стандартними способами вирішення проблем є: 1) маніпуляції зі структурою підприємства; 2) маніпуляції із чисельністю персоналу; 3) спроби поставити комп'ютерні інформаційні системи управління підприємством; 4) спроби впровадження систем якості на базі ИСО 9000.

Таким чином, можна назвати наступні недоліки функціонального підходу до управління:

· Функціонально структурована організація не стимулює зацікавленість працівників у кінцевому результаті. Бачення ситуації співробітниками найчастіше не виходить за рамки підрозділів, в яких вони працюють, вони не орієнтовані на цільові завдання підприємства й тим більше на задоволення клієнта - вони його просто не бачать.

· Більша частина реальних робочих процесів на підприємстві включає безліч функцій і виходить за рамки окремих підрозділів. Однак у функціонально орієнтованих структурах обмін інформацією між різними підрозділами надмірно ускладнений через її вертикальну ієрархічність, що приводить до більших витрат, невиправдано тривалим строкам вироблення управлінських рішень й, як наслідок, втраті клієнтів. Тому час, витрачений на взаємодії між підрозділами, може перевищувати час на виконання роботи в підрозділі.

 

У той же час процеси, що відбуваються на підприємстві проходять через всі підрозділи та служби і орієнтовані на кінцевий результат. Для одержання запланованого результату необхідно управляти процесами. З погляду процесного підходу, організація розглядається як набір процесів (при функціональному підході - це набір функцій).

 

У відповідності зі стандартом ISO 9000-2000 процесом є сукупність взаємозалежних і взаємодіючих видів діяльності, що перетворять входи у виходи. Як процес можна розглядати будь-яку діяльність або комплекс видів діяльності, що використовують ресурси для перетворення входів у виходи.

При цьому входами є ресурси, що постачаються постачальниками, а вихід – результат процесу або продукт.








Дата добавления: 2014-12-05; просмотров: 860;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.