Задача 2. Державне підприємство Мінінфраструктури України „НДІ судноплавства” розробило робочий проект удосконалення використання р

Державне підприємство Мінінфраструктури України „НДІ судноплавства” розробило робочий проект удосконалення використання р. Дніпро та її притоків для потреб річкового транспорту та судноплавства та подало проект для проведення державної екологічної експертизи.

Громадянин Клименко Т., мешканець м. Світловодська, яке розташоване на Дніпрі, подав позов до суду, в якому, зокрема, вимагав заборонити проводити державну екологічну експертизу проекту до проведення його громадського обговорення та здійснення громадської екологічної експертизи.

Позивач також просив суд зобов’язати державне підприємство „НДІ судноплавства” та Міністерство інфраструктури України провести публічні слухання або відкриті засідання з метою врахування громадської думки з питань оцінки впливу на навколишнє середовище (ОВНС) проекту, а також забезпечити позивачу можливість взяти участь у проведенні державної екологічної експертизи.

 

Визначити види правовідносин, що склалися.

Які суб’єкти екологічних правовідносин уповноважені здійснювати державну екологічну експертизу? Який порядок проведення державної екологічної експертизи передбачений чинним законодавством?

Чи є необхідність доповнювати (уточнювати) екологічне законодавство з метою посилення гарантій екологічних прав громадян при проведенні такої експертизи? Якщо необхідність є, то в якій частині доцільно було б внести відповідні уточнення?








Дата добавления: 2014-12-04; просмотров: 695;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.