Основні можливості.

Антивірусна програмаAIDSTEST розроблена в Москві та призначена в основному для відкриття і виправлення програм, заражених певними типами вірусів, які відомі в наш час автору цієї програми. В процесі виправлення програмні файли, які неможливо виправити, стираються. Список постійно поповнюється по мірі появи в Москві нових вірусів. В AIDSTEST повідомленнях, що видаються, види вірусів довгий час позначувались літерами латинського алфавіту (інколи зі штрихами). Пропуски в алфавіті викликані тим, що низка вірусів була об'єднана в одну групу з новою позначкою. В останній час ця система позначок переглядається. Багато вірусів, приписуючись до модуля, спочатку округляють його довжину, в зв'язку з чим довжини, що наводяться в списку вірусів, можуть відрізнятися від величини зміни довжини файлу. Для зручності ідентифікації в протокол включена номінальна довжина вірусу. Крім того, при лікуванні видається різниця довжин до і після лікування.

Оскільки в останній час широке розповсюдження отримала програма SCAN, призначена для відкриття самої великої кількості вірусів, скрізь, де це можливо, приводиться назва вірусу в її класифікації.

Програму AIDSTEST можна використати і для відкриття вірусів нових типів. Для цього її слідує скопіювати на основний диск в добре доступну директорію і якнайчастіше запускати без параметрів (зокрема, в процедурі завантаження - AUTOEXEC. BAT), щоб вона виявилася однією з перших заражених і відразу повідомила про це. На жаль, є клас вірусів, зараження якими виявити майже неможливо, якщо його заздалегідь не знешкодити в пам'яті. Щоправда, розробка такого вірусу вимагає достатньо великого розуму, що звичайно поєднується з достатньою порядністю, щоб не займатися настільки мерзотною справою, тому є надія, що нові такі віруси будуть з'являтися не занадто часто.








Дата добавления: 2014-12-04; просмотров: 758;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.