Властивості та техніко-економічні показники універсального зварювального випрямляча

 

Випрямляч серії ВДУ є універсальним оскільки можуть працювати як на жорстких так і на спадних зовнішніх характеристиках. Універсальний випрямляч забезпечує плавне дистанційне регулювання струму і напруги, стабілізацію встановленого режиму зварювання при коливанні напруги мережі як на спадаючих так і на жорстких зовнішніх характеристиках. Працює випрямляч при примусовому повітряному охолодженні. Захист від короткого замикання здійснюється за допомогою автоматичних вимикачів а від перенавантаження за рахунок теплових реле магнітних пускачів. Випрямляч ВДУ-305, 504,506 виконується в однокорпусному виконанні, використовується для одно постового зварювання.

СТВ – силовий тиристорний випрямляч

АDC – магнітний підсилювач

БФК – блок фазного керування

L – лінійний дросель

Рис. Блок схема універ. Випрям.

Для випрямляча ВДУ силовий трансформатор з нормальним магнітним розсіюванням має дві вторинні обмотки з’єднані зіркою через зрівняльний реактор. Силовий тиристорний випрямляч на струмах до 500 А виготовляють за трифазною схемою з вирівнювальним реактором. Дросель обмежує к-сть струму КЗ та згладжує пульсації випрямленого струму. Дросель має дві ступені індуктивності: 1) для роботи на падаючих зовнішніх характеристиках 2) для роботи на жорстких зовнішніх характеритиках. Для отримання спадаючої жорсткої характеристики у випрямлячах типу ВДУ використовується зворотній зв'язок…..

 








Дата добавления: 2014-12-04; просмотров: 1032;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.