Поняття витрат.

Для отримання доходу підприємство повинно принести певну суму витрат. Витрати підприємства поділяються на :

1) операційні – повязані з основною діяльністю підприємства :виробництва продукції,надання послуг, виковання робіт. Операційні витрати, ще називаються – поточними витратами.

2) інвестиційні - придбання основних фондів, цінних паперів, капітальне будівництво (придбання нерухомості, тощо)

3) фінансові – впливають на зміну в розмірі власного та позикового капіталу. Отримання, погашення підприємських кредитів, тощо.

Основну частку всіх витрат займають операційні витрати,які складаються з :

а) витрат на виробництво – повязані з виробництвом продукції (робіт, послуг, витрачена сировина і матеріали, енергія спожита на технологічні цілі, амортизація виробничого обладнання,ЗП основних робітників тощо.)

б) адміністративні витрати – ЗП управлінського персоналу та нарахування на неї, утримання та амортизаційні відрахування основних засобів загальногосподарського призначення (офісна техніка, комунальні послуги та послуги звязку, охорона , юридичні послуги тощо)

в) витрати на збут – заробітна плата працівників, віділу збуту з нарахуванням на неї, отримання складів готової продукції,фірмових магазинів,витрат на рекламу, маркетинг, тощо

г)інші операційні витрати – плата за оренду, різні дослідження, розробки, визнанні штрафи, пенні, придбання ліцензій, оплата послуг комерційним банком, оплата відрахування тощо.

 








Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 629;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.