Статті з журналів, газет, наукових збірників або розділів

книги:

1. Коберник Г.І. Зарубіжний досвід індивідуалізації і диференціації
навчання школярів //Збірник наукових праць /Голов. ред. В.Г.Кузь. —
К: Науковий світ, 2000. -
С.85-9&

2. Подмазін С. Уточнімо основні категорії освіти // Вища освіта
України.
- 200і. -№1. - С.82-90.

3. Стефанюк С. Обмін досвідом лицарського гарту молоді // Освіта.
-2002. -21-28 серпня.

Дисертації, дипломні (магістерські) роботи:

1. Горбунова К.М. Педагогічні умови вдосконалення керівництва
творчою діяльністю молодших школярів у сфері дозвілля: Дис. ...
канд. пед. наук: 13.00.01. ~ К., 1997. - 185с.

2. Косенко С.С. Активізація пізнавальної діяльності молодших
школярів на уроках математики у процесі використання
дидактичних ігор: Дипломна робота. - Умань, 2002.
- 68с.

А втореферати:

1. Романченко О.С. Формування потреб особистості молодшого школяра: Автореф. дис. ...канд. пед. наук: 13.00. 01. / Український державний педагогічний університет ім. М.П.Драгоманова. - К., 1999. - 20с.

Завершуючи написання наукової роботи, потрібно систематизувати ілюстративний матеріал. Ілюстрації можна подавати у тексті чи оформляти як додатки. Усі додаткиповинні мати порядкову нумерацію та назви, що відповідають їх змісту. Нумерація аркушів з додатками продовжує загальну нумерацію сторінок основного тексту роботи.


У додатках подаються: плани-конспекти уроків і виховних заходів; зразки анкет, іншого інформаційного матеріалу, що використовувався чи розроблявся особисто автором для підтвердження ефективності педагогічного процесу. Тут можуть бути розміщені зразки учнівських творчих робіт, копії друкованих праць автора та його нагород за участь у науково-дослідній роботі, а також копії різних документів, за матеріалами яких виконується наукова робота тощо.

Наукова робота спочатку пишеться на чорновику, на одній стороні листа з полями ліворуч, щоб при потребі можна було зробити текстові вставки на полях чи на зворотній стороні аркуша. Після написання чорнового рукопису, треба відредагувати весь написаний текст. Редагування роботи краще розпочинати через 2-3 дні. Поглянувши на написаний текст після невеликої перерви, простіше побачити можливі стилістичні та граматичні помилки, а це сприятиме поліпшенню змісту роботи. Чорновий варіант рукопису повинен бути переписаний заново; краще передрукувати його на друкарській машинці чи на комп'ютері. Кожний розділ, а також вступ і висновки починаються з нової сторінки.

На титульній сторінці наукової роботи вказуються: назва ВНЗ і випускної кафедри; тема роботи; назва та номер спеціальності; прізвище й ініціали студента; вчений ступінь, звання, посада, прізвище й ініціали наукового керівника (див. Додаток 8).

13.5. Типові помилки при написанні й оформленні роботи

Практичний досвід показує, що в студентській науковій роботі (курсовій, бакалаврській, дипломній магістерській) найчастіше трапляються такі помилки:

1. Зміст роботи не відповідає її плану, або не розкриває тему
повністю чи її основної частини.

2. Сформульовані розділи (підрозділи) не відбивають реальну
проблемну ситуацію, стан об'єкта.

3. Мета роботи не пов'язана з досліджуваною проблемою, вона
сформульована абстрактно й не відбиває специфіки об'єкта і
предмета дослідження.

4. Роботі бракує оригінальності, вона є компіляцією чи плагіатом.

5. У роботі немає глибокого та всебічного аналізу сучасних
офіційних нормативних документів, а також нової спеціальної
літератури (останні 5-Ю років) з теми дослідження.

6. Аналітичний огляд вітчизняних і зарубіжних публікацій з теми
роботи має форму анотованого переліку, він не відбиває рівень
дослідженості проблеми у цих джерелах.


самостійного виступу студент повинен виявити оригінальність думок і вміння обґрунтовувати свої погляди та спростовувати хибні думки опонентів. Виступ з доповіддю про результати наукового пошуку дозволяє здобути визнання серед студентів і викладачів, що, безперечно, важливо для фахового становлення майбутнього вчителя.

Доповідь, з якою має виступати на конференції студент повинна мати логічну структуру: короткий вступ (обгрунтування актуальності теми дослідження, визначення його мети та завдань), основну частину (виклад власних поглядів на певні питання), висновки, пропозиції.

Перед виступом корисно перевірити його граматичну правильність, а також готовність до використання допоміжних засобів демонстрування ілюстративних матеріалів.

Як показує практика, надзвичайно важливим засобом збереження наукової інформації, отриманої на конференціях, є підготовка та випуск збірників наукових праць студентів ВНЗ.

У студентських конференціях (всеукраїнських, університетських) беруть участь не тільки студенти-доповідачі, але й усі зацікавлені студенти та викладачі, які можуть бути активними учасниками наукових дискусій. Під час таких заходів відзначаються найкращі доповіді, автори яких морально і матеріально заохочуються,








Дата добавления: 2014-12-01; просмотров: 1177;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.