Обходи та огляди ПЛ

10.4.1 Під час огляду ПЛ не дозволяється виконувати будь-які ремонтні та відновлювальні роботи, а також підніматися на опору та її конструктивні елементи. Піднімання на опору допускається тільки при верховому огляді ПЛ.

10.4.2 У важкопрохідній місцевості (болота, водяні перешкоди, гори, лісові завали тощо) і за умов несприятливої погоди (дощ, туман, снігопад, сильний вітер, мороз тощо), а також у темну пору доби огляд ПЛ повинні виконувати два працівники з групою ІІ. У решті випадків дозволяється одноосібно проводити огляд ПЛ працівникові з групою ІІІ.

Не дозволяється іти під проводами під час огляду ПЛ у темну пору доби.

Під час пошуку пошкоджень на ПЛ працівники, які оглядають лінію, повинні мати при собі попереджувальні знаки або плакати.

10.4.3 Забороняється на ПЛ понад 1000 В наближатися до проводу, який лежить на землі, на відстань менше ніж 8 м. Поблизу такого проводу треба організувати охорону, щоб запобігти наближенню до нього людей і тварин, установити попереджувальні знаки або плакати. А потім необхідно повідомити про те, що сталося, власникові електричних мереж та дочекатися приїзду ремонтної бригади.

10.4.4 Забороняється на ПЛ 6, 10, 20, 35 кВ наближатися до опор, що перебувають під напругою, на відстань менше ніж 8 м за наявності ознак протікання струму замикання на землю внаслідок пошкодження ізоляторів, доторкання проводу до тіла опори тощо (випаровування вологи з ґрунту, поява електричної дуги на елементах опор та в місцях безпосереднього закріплення опори в ґрунті).








Дата добавления: 2014-12-01; просмотров: 972;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.