Схема проведення науково - господарського досліду

Група Кількість телят, гол Характеристика умов утримання
Контрольна 0 - 10- днів - телятник - профілакторій; 11 – 60 - днів - груповий по 10 голів в типовому телятнику з регульованим мікрокліматом.
Дослідна 0 – 2 - днів-телятник -профілакторій; 2 дня – 2 місяців -індивідуальні клітки з глубокою незмінною підстилкою на свіжому повітрі.

 

Було сформовано дві дослідні групи по 10 голів кожна, які комплектували методом параналогів за живою масою, статтю, віком та станом здоров'я.

Тварин першої (контрольної) групи вирощували при знижених температурах середовища (впродовж 2 міс. після народження) в зовнішніх індивідуальних клітинах, в неопалюваних приміщеннях легкої конструкції типу павільйону). Теличок 2 (дослідної) групи через добу після народження і до 2-місячного віку містили в індивідуальних будиночках, встановлених на відкритих майданчиках. Температура в будиночках на відкритому майданчику, де утримувалися телята другої (дослідної) групи, залежала від умов навколишнього середовища і була найменшою в січні місяці -5,7°С, що на 68% менше за температуру в примишенні.

Протягом досліду вивчали технологію вирощування телят, спостерігали за ростом і розвитком телят. При цьому використовували методики із загально прийнятими правилами. Раціони для усіх груп телят з першого дня життя були складені на основі типової схеми годівлі телят. Схемою годування телят до 2 - х місячного віку передбачалося згодовування 190 кг незбираного молока, 10 кг різнотравного сіна, 19 кг зерна вівса, 400 г крейди і 400 г солі (табл. 2.2).

Таблиця 2.2








Дата добавления: 2014-12-30; просмотров: 858;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.