Довгий час працювати в абразивному середовищі.

В процесі буріння сальник на шарошці повинен бути нерухомим по відношенню до самої шарошки та обертатися разом з шарошкою відносно цапфи.

Цапфа - кільце - динаміка
Рисунок 4.33 — Ущільнення опори навантаження

 
 
Шарошка - сальник - статика

 


Останнім часом розроблено дуже багато різновидностей ущільнень підшипників, які можуть бути еластопмірними (рис. 4.34а,б) або металевими (рис. 4.34,в).

Подвійна сальникова система має два сальникові ущільнювальні кільця, які створюють найбільш надійне ущільнюючий пристрій, що практично дозволяє подвоїти життя долота.

Основним успіхом такої системи – це застосування нових, найбільш ефективних матеріалів та унікальної патентованої геометрії сальникових кілець.

Вона дозволяє їм довго та ефективно витримувати досить важкі умови буріння - високі швидкості обертання, великі навантаження на долото, круті кути викривлення стовбура, обважнені промивні рідини, високі температури на вибої глибоких свердловин та ін.

Система мастильного резервуару призначена для зрівноваження гідростатичного тиску в свердловині та всередині підшипника, що дозволяє:

• захистити сальникове ущільнення від руйнування;

• захистити елементи опори (підшипники) від зношення;








Дата добавления: 2014-12-29; просмотров: 720;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.