МІСЦЕВІ АНЕСТЕТИКИ

Клініка:

Симптоми ураження ЦНС

Легка ступінь: головний біль, запаморочення, сонливість, загальмованість, дзвін у вухах, порушення чутливості, порушення смаку. Часто пацієнт самостійно не надає інформацію про ці симптоми, поки його не спитають.

Важка ступінь: тоніко-клонічні судоми, що супроводжуються втратою свідомості, кома, зупинка дихання.

В залежності від препарату і швидкості його всмоктування пацієнти можуть переходити з стану неспання до судом упродовж дуже короткого часу.

Симптоми ураження серцево-судинної системи

Легка ступінь: тахікардія і підйом артеріального тиску, особливо при доданні адреналіну до анестетика. Якщо адреналін не додавався, то будуть спостерігатись брадикардія и гіпотонія.

Важка ступінь: як правило, необхідно 4-7 терапевтичних доз, щоб виник судинний колапс. Він виникає внаслідок прямого депресивного впливу на міокард.

Бупівакаїн є більш кардіотоксичним препаратом порівняно з іншими анестетиками. Важка аритмія може виникати при випадковому внутрішньовенному введені.

Гостра інтоксикація місцевим анестетиком може виникнути при швидкому підйомі концентрації анестетика в крові, тому навіть швидке введення малих об'ємів може викликати отруєння.

Препарати Активність при термінальній анестезії (новокаїн узят за 1) Активність при інфільтраційній анестезії (новокаїн узят за 1) Токсичність (новокаїн узят за 1)
Новокаїн
Ксикаїн 0.5
Тримекаїн 0.4 1.2
Дикаїн
Совкаїн
Бупівакаїн

 








Дата добавления: 2014-12-21; просмотров: 747;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.