Приклад 10 Спочатку були подані команди: “Приціл 102, рівень менше 0-06, правіше 0-05”.

Для відміни цих команд і подання нових командують: “Стій. Приціл, рівень і кутомір відставити. Приціл 100, рівень більше 0-02, лівіше 0-05”.

Перерви у веденні вогню

 

При перервах у веденні вогню гарматам надають основного напрямку стрільби або наводять їх в одну з ділянок загороджувального вогню (планову ціль). Для надання особовому складу відпочинку старший офіцер батареї командує: “Перерва”. По цій команді замковий, якщо не надходить особливого розпорядження, залишає затвор відкритим для охолодження ствола гармати; для кращої вентиляції з дозволу старшого офіцера батареї надають стволу максимального кута підвищення.

Замковий міномета калібру 160мм та більше, якщо не було особливих розпоряджень, залишає ствол у положенні для заряджання.

Снарядні та зарядні збирають стріляні гільзи і невикористані пучки пороху.

Біля гармат залишають по одному номеру і командира (навідника) основної або іншої гармати (за вказівкою старшого офіцера батареї). Решті особового складу дозволяється відходити від гармат (залишати бойове відділення) у межах вогневої позиції.

Для укриття обслуги командують: “В укриття”, “У сховище”. По цій команді особовий склад на вогневій позиції укривається в окопах (щілинах), бліндажах.








Дата добавления: 2014-11-29; просмотров: 735;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.