Базовий рівень

Рисунок 1.2 – Ресурси GRID

 

Базовий рівень (Fabric Layer) архітектури GRID описує служби, що безпосередньо працюють з ресурсами. Ресурс є одним з основних понять архітектури GRID. Ресурси можуть бути вельми різноманітними, проте, як вже згадувалося раніше, можна виділити декілька основних типів (рисунок 1.2):

· обчислювальні ресурси;

· ресурси зберігання даних;

· інформаційні ресурси, каталоги;

· мережеві ресурси.

Обчислювальні ресурси надають користувачеві GRID – системи (точніше кажучи, завданню користувача) процесорні потужності. Обчислювальними ресурсами можуть бути як кластери, так і окремі робочі станції. При всій різноманітності архітектури будь-яка обчислювальна система може розглядатися як потенційний обчислювальний ресурс GRID – системи. Необхідною умовою для цього є наявність спеціального програмного забезпечення, званого ПЗ проміжного рівня (middleware), що реалізує стандартний зовнішній інтерфейс з ресурсом і дозволяє зробити ресурс доступним для GRID – системи. Основною характеристикою обчислювального ресурсу є продуктивність.

Ресурси пам'яті є простором для зберігання даних. Для доступу до ресурсів пам'яті також використовується програмне забезпечення проміжного рівня, що реалізує уніфікований інтерфейс управління і передачі даних. Як і у разі обчислювальних ресурсів, фізична архітектура ресурсу пам'яті не принципова для GRID – системи, будь то жорсткий диск на робочій станції або система масового зберігання даних на сотні терабайт. Основною характеристикою ресурсу пам'яті є його об'єм.

Інформаційні ресурси і каталоги є особливим видом ресурсів пам'яті. Вони служать для зберігання і надання метаданих і інформації про інші ресурси GRID – системи. Інформаційні ресурси дозволяють структуровано зберігати величезний об'єм інформації про поточний стан GRID – системи і ефективно виконувати завдання пошуку.

Мережевий ресурс є сполучною ланкою між розподіленими ресурсами GRID – системи. Основною характеристикою мережевого ресурсу є швидкість передачі даних. Географічно розподілені системи на основі даної технології здатні об'єднувати тисячі ресурсів різного типу, незалежно від їх географічного положення.

 








Дата добавления: 2014-12-21; просмотров: 973;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.