Способи організації ФПЗ

Для прийому, обробки і доставки таємних і поштових відправлень в об’єднанні організується мережа ФПЗ, яка складається із слідуючих основних елементів:

1. Вузли ФПЗ.

2. Станції ФПЗ.

3. Обмінні пункти ФПЗ.

4. Засоби доставки (автомобілі, танки, БТР, БМП, катера, гелікоптери, літаки).

5. Призначені маршрути руху (польотів).

ФПЗ з підлеглими штабами (частинами, установами) організується розпорядженням, силами і засобами вищестоячого штабу, що несе відповідальність за даний зв`язок.

ФПЗ із сусідніми штабами організовується силами і засобами правого сусіда, а із взаємодіючими штабами – за наказом штабу, організуючого взаємодію, як правило, силами і засобами взаємодіючих штабів.

ФПЗ організується:

- по напрямку;

- по круговому маршруту;

- по вісі.

В деяких випадках може застосовуватись декілька способів одночасно.

Напрямок ФПЗ (див.схему №1) – спосіб його організації тільки між двома пунктами управління (командирами, штабами), при якому адресовані їм таємні і поштові відправлення доставляють по окремому маршруту.

Перевагою є те, що зв`язок по напрямку є основним і надійним способом організації ФПЗ, який дозволяє найбільш швидко доставляти таємні і поштові відправлення. Він основний і застосовується для забезпечення ФПЗ між пунктами управління АК, зі штабами з`єднань 1-го ешелону АК і з ракетними військами.

Недоліком цього способу є те, що при організації ФПЗ по напрямку слід враховувати, що даний спосіб, порівняно з іншими потребує більшої витрати особового складу і пересувних засобів зв`язку.

Круговий маршрут ФПЗ (див. схему №2) – спосіб його організації між трьома і більше пунктами управління (командирами, штабами), при якому адресовані їм таємні і поштові відправлення доставляються одним рейсом послідовно (по черзі), в залежності від розміщення їх на прокладеному між ними маршруті.

Даний спосіб застосовується при наявності обмеженої кількості особового складу і пересувних засобів зв`язку, або в тому випадку, коли спосіб доставки по напрямку застосовувати недоцільно.

Найбільш широко даний спосіб доставки може застосовуватись для забезпечення зв`язку зі з`єднаннями і частинами, що знаходяться в другому ешелоні, а також з численними частинами оперативного тилу АК і ОК.

Вісь ФПЗ (див. схему №3) – спосіб його організації з двома і більше пунктами управління (командирами, штабами), при якому адресовані їм таємні і поштові відправлення доставляються через обмінний пункт, розгорнутий вищестоячим штабом в районі дислокації підлеглих з`єднань і частин, де відбувається обмін відправлень.

При організації ФПЗ по вісі, доставки таємних і поштових відправлень від вищестоячого штабу до обмінного пункту і назад відбуваються по напрямку силами і засобами даного штабу,

 

а від обмінного пункту до підлеглих може відбуватися силами і засобами, виділеними в розпорядження обмінних пунктів (чи рухомими засобами підлеглих) і організується по напрямку або круговим маршрутом.

Спосіб організації ФПЗ по вісі застосовується зі з`єднаннями та частинами, діючими на окремих напрямках далеко від основних сил.

 

2.3Частини і підрозділи ФПЗ. Умовні позначення частин,








Дата добавления: 2014-12-18; просмотров: 1333;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.