Заняття перше

«Основи управління військами»

 

Вступ

Підготовка Збройних Сил України спрямована на виконання завдань щодо зміцнення оборони держави і підтримання її бойової могутності. Насиченість армій протиборчих сторін новими засобами збройної боротьби ускладнюють характер ведення збройних конфліктів. Відмінними рисами сучасних бойових дій стали раптовість, значний просторовий розмах, нищівні удари, висока динамічність і маневреність.

Управління військами (силами) і зброєю стає таким же вирішальним фактором успіху, як кількість і якість військ (сил) і зброї, а співвідношення можливостей управління сторін – не менш важливим показником, ніж співвідношення бойових сил і засобів.

Система зв’язку і комплекси автоматизації, в значній мірі визначають якість вирішення завдань управління військами (силами) і зброєю в складних умовах сучасної війни. Тому теорія і практика організації зв’язку в Сухопутних військах Збройних Силах України в останні роки набула подальшого розвитку.

Вирішення завдань щодо забезпечення управління військами досягається розгортанням спільними зусиллями військ зв’язку складних високо мобільних систем зв’язку. Створення таких систем і забезпечення їх функціонування вимагає злагоджених і цілеспрямованих дій особового складу військ зв’язку, високої кваліфікації офіцерів-зв’язківців.

Отже матеріал лекції буде основою для формування базових знань студентів необхідних для оволодіння професійними навичками в процесі підготовки їх до посадового призначення.

 








Дата добавления: 2014-12-18; просмотров: 1082;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.