Порядок дій працівників у випадку виявлення несправності (поштовху) на шляху проходження поїзда

ДСП після отримання повідомлення про виявлення поштовху на шляху проходження поїзда припиняє відправлення поїздів на цей перегін, робить запис у Журналі огляду колій, стрілочних переводів, пристроїв СЦБ та зв’язку ф. ДУ-46 і терміново повідомляє про це ДНЦ, ДСП сусідньої станції, машиністів поїздів, які прямують слідом, а також працівників дистанції колії за формою:

«Я черговий по станції ______________. Машиніст поїзда № ______ на _____ км, пікеті ______ виявив “поштовх” (боковий, вертикальний або стук і т.д.) при швидкості _________ км/год».

Машиністи поїздів, які прямують слідом, отримавши повідомлення про наявність «поштовху», повинні проїхати зазначене місце зі швидкістю не більше 25 км/год з особливою пильністю і готовністю одразу зупинити поїзд; про виявлені на місці перешкоди чи недоліки вони повинні повідомити через радіозв’язок машиністів поїздів, які прямують слідом і ДСП, а у разі виявлення несправностей, що загрожують безпеці руху, зупинити поїзд і поновити рух тільки після їх усунення.

Перший поїзд на перегін, з якого отримано повідомлення про «поштовх» на шляху проходження поїзда, ДСП відправляє в супроводі працівника дистанції колії (дорожнього майстра, а за його відсутності – бригадира колії) з видачею машиністу поїзда попередження. У цьому попередженні зазначається місце зупинки, орієнтовне тому місцю, де зафіксовано «поштовх», для висадки працівників дистанції колії.

Подальше проходження поїзда здійснюється за вказівкою працівників, які супроводжують поїзд.

Поїзди, що прямують вслід першому поїзду, відправленому в супроводі працівників дистанції колії на перегін, після отримання повідомлення про «поштовх» затримуються на станції до отримання від працівників дистанції колії повідомлення про наступний порядок проходження поїздами небезпечного місця.

У разі необхідності ДСП станції відправлення видає попередження на поїзди, що відправляються на перегін, з якого отримана інформація про «поштовх». У попередженні на основі висновку працівників дистанції колії зазначаються умови пропуску поїздів через це місце.

Якщо повідомлення надійшло в темну пору доби і після проведеної перевірки не виявлено несправностей, то обмеження швидкості руху поїздів діє до повторної перевірки в світлу пору доби.








Дата добавления: 2014-12-18; просмотров: 1604;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.