Порядок дій працівників у разі виявлення загрози безпеці руху поїздів

ДСП, чергові стрілочних постів, оператори постів централізації, сигналісти під час зустрічі, проводжання та пропуску локомотивів та составів вантажних і пасажирських поїздів повинні бути уважні та пильні, щоб не пропустити технічну або комерційну несправність у вагонах та локомотивах поїздів, що проходять через станцію, яка може створити загрозу життю людей і безпеці руху.

Зазначені вище та інші працівники, які виявили несправність в поїзді, або отримали повідомлення про це, повинні терміново зупинити поїзд всіма наявними засобами.

До несправностей вагонів (кріплення вантажів), які потребують термінової зупинки поїзда всіма наявними засобами відносяться:

- заклинення колісної пари;

- наявність повзуна більше 2 мм (наявність ударів колеса об рейку);

- горіння букс;

- обрив дверей критого вагона, бортів платформ або торцевих дверей піввагонів;

- обрив або роз’єднання гальмівних тяг, запобіжних пристроїв, опускання розчіпного важеля;

- руйнування роликової букси;

- відкриття або обрив кришки люка і зрушення візка вагона;

- злам надресорної балки і боковини візка;

- порушення кріплення вантажів;

- розвал вантажу та розширення кузова;

- витік наливних вантажів, або забруднення навколишнього середовища;

- злам частин локомотива, вагонів та інші несправності, які створюють загрозу безпеці руху поїздів.

ДСП (ДНЦ) терміново через радіозв’язок, а в разі непроходження виклику – закриттям вхідного, маршрутного або вихідного світлофора, доповіддю ДНЦ, повідомленням черговому по переїзду і ДСП сусідньої станції дає вказівку машиністу поїзда про його зупинку для огляду несправного рухомого складу та усунення несправностей.

Машиніст поїзда, отримавши повідомлення про несправності у поїзді, терміново його зупиняє, разом з помічником оглядають поїзд і залежно від характеру несправностей приймає рішення про порядок подальшого його руху і повідомляє про це ДНЦ або ДСП (з якою швидкістю можливий прийом на станцію по стрілочних переводах, на пряму або бокову колію та інше).

Після доповіді машиніста про особливість виявленої несправності, ДНЦ спільно з черговими по станції та машиністом повинні вирішити питання про подальший рух поїзда.

Якщо за допомогою апаратури ПОНАБ, ДИСК тощо виявлено несправні вагони у поїзді, то ДСП повинен, у разі необхідності, закрити вихідний сигнал, повідомити машиніста про наявність несправних вагонів, вид несправності та майбутню зупинку поїзда, а також записати в Журнал руху поїздів ф. ДУ-3 (ДУ-2) номер несправного вагона і вид несправності.

Машиніст повинен зупинити поїзд і доповісти ДСП про зупинку згідно з регламентом.

Оглядачі вагонів після зупинки поїзда за показаннями пристроїв контролю, здійснюють огляд несправних вагонів і їх ремонт. У разі необхідності повідомляють ДСП про відчеплення несправних вагонів.

Якщо на станції відсутні оглядач вагонів або інші працівники, на яких наказом начальника залізниці покладено виконання обов’язків оглядача вагонів, то машиніст направляє помічника машиніста для огляду нагрітої букси, попереджуючи його про дотримання вимог особистої безпеки. У разі виявлення нагрітої букси машиніст поїзда спільно з ДСП і ДНЦ вирішують питання про подальше прямування поїзда, або відчеплення вагона.

Відправлення поїздів, які були зупинені за показаннями пристроїв контролю, проводиться ДСП після доповіді оглядача вагонів або машиніста поїзда про проведення ремонту вагона і можливості подальшого руху поїзда.








Дата добавления: 2014-12-18; просмотров: 1452;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.