Заходи безпеки під час виконання колійних робіт немеханізованим способом.

 

Приступати до роботи дозволяється тільки після виконання вимог п.7.1.3. Колійний ручний інструмент і порядок його застосування має відповідати вимогам п.4.3.3.

У разі виконання робіт складом з двох осіб монтерам колії необхідно розташовуватися так, щоб один монтер стежив за наближенням поїздів одного напрямку, а інший – поїздів протилежного напрямку. Один з монтерів колії призначається старшим. Забороняється сідати на рейки, кінці шпал, баластну призму, всередині колії та на міжколійї.

Під час виконання робіт необхідно постійно стежити за тим, щоб інструмент не заважав пересуванню та не знаходився під ногами, а старі і нові матеріали (рейки, шпали тощо) були акуратно складені поза габариту рухомого складу і не заважали сходити з колії внаслідок наближення поїзду.

У разі замінювання рейок знімати накладки після розболтовування, а також розсувати накладки і стримувати кінець іншої рейки під час установлення накладок слід за допомогою лома. Робити це руками забороняється. Кантувати рейку довжиною 12,5 м можна тільки ломом, вставляючи його в крайній болтовий отвір тільки з одного кінця. Під час кантування рейок забороняється знаходитися в напрямку ймовірного викиду лома. Кантування рейок довжиною 25 м має виконуватися тільки спеціальним пристроєм (лом зі скобою). При зсуванні рейок, що змінюються чи укладаються, стояти дозволяється тільки з одного боку рейки, протилежному напрямку зсування.

Забороняється прибирати руками з рейки, що розпилюється, металеві ошурки.

Під час розгону рейкових зазорів мають використовуватися гідравлічні розгонні прилади, що забезпечують безпеку праці. Розгін зазорів ударами рейки внакладку забороняється.

Під час зачищення задирок на шпалах ноги слід ставити так, щоб уникнути можливості випадкового травмування.

Прибирати сміття і тріски з-під підошви рейки слід тільки мітлою чи віником. Руками прибирати забороняється.

Витягування костилів лапчастим ломом повинно проводитися натисненням рук на кінець лома. Забороняється для створення додаткових зусиль становитися або лягати тулубом на лом, а також підкладати під його головку костилі, болти чи інші предмети.

При перешивці колії рейкову нитку слід відтискати стяжним приладом чи гострокінцевим ломом. Користуватися як упором костилями, що забиті в шпалу, забороняється. При наживлені костиля для забивання необхідно тримати його вертикально; первісно костиль слід закріпити легкими ударами, а потім добивати. Під час забивання костилів необхідно стояти над рейкою уздовж колії. Під час роботи костильного молотка знаходження поблизу людей не дозволяється.

 

 








Дата добавления: 2016-12-08; просмотров: 800;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.