ВИСНОВКИ ДО ТРЕТЬОГО ПИТАННЯ

Мета процесуального представника - допомогти особі, яку він представляє, у здійсненні її процесуальних прав, попередити їх порушення та домогтися для цієї особи більш сприятливого рішення, а також надати суду допомогу при здійсненні правосуддя у цивільних справах. Для досягнення цієї мети адвокат як процесуальний представник може використовувати лише засоби, указані в законі (наприклад, позов, зустрічний позов, заперечення, клопотання та ін.).

До змісту його діяльності при розгляді цивільної справи судом входять: консультування довірителя з питань права; складання від його імені процесуальних документів; безпосередні дії представника із захисту прав та інтересів громадян і організацій при розгляді цивільної справи судом.

ВИСНОВКИ З ТЕМИ

Сутність участі адвоката в цивільному процесі двоєдина. Вона складається із здійснення представництва і захисту суб’єктивних майнових, особистих немайнових прав і охоронюваних законом інтересів фізичних і юридичних осіб, а також зі сприяння суду в повному, всебічному й об’єктивному встановленні обставин справи, прав і обов’язків сторін.

Згідно зі ст. 38 ЦПК України існує декілька видів процесуального представництва. Залежно від процесуального становища особи, інтереси якої представляють, розрізняють: представництво сторін; представництво третіх осіб; представництво осіб, які відповідно до закону захищають права, свободи чи інтереси інших осіб; представництво заявників та інших осіб в справах окремого провадження (крім справ про усиновлення). Залежно від ознак особи, інтереси якої представляють, можливо виділити представництво фізичних осіб, представництво юридичних осіб та представництво інтересів держави.

На підставі наданих повноважень адвокати допомагають зацікавленим особам звернутися в суд за захистом їх цивільних прав. З цією метою використовуються такі цивільно-правові засоби: 1) позовна заява; 2) заява про видачу судового наказу - у наказному провадженні; 3) по справах окремого провадження - заява і скарга (зокрема при оскарженні неправомірних дій чи бездіяльності нотаріуса).

До подачі позовної заяви в суд адвокат виконує значну до процесуальну роботу, пов’язану з вивченням матеріалів справи і написанням позовної заяви. .

До засобів досудового врегулювання спору закон відносить: відмову позивача від позову; визнання позову відповідачем; складання мирової угоди або передачу спору на вирішення третейського суду.

До змісту діяльності адвоката-представника при розгляді цивільної справи судом входять: консультування довірителя з питань права; складання від його імені процесуальних документів; безпосередні дії представника із захисту прав та інтересів громадян і організацій при розгляді цивільної справи судом.








Дата добавления: 2016-11-02; просмотров: 641;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.