Тема 2.«Устаткування підприємств відео послуг».

Устаткування застосоване в відео салонах»

Яке ж устаткування повинно мати підприємство відео послуг? Традиційне, сучасне, зручне, професійне? Вибір залежить від якості послуг, які бажає надати студія, її фінансових можливостей, бажання опановувати нові ринки відео послуг.

Відеокамера - електронний кінознімальний апарат, пристрій для отримання оптичних образів об'єктів, що знімаються на світлочутливому елементі, пристосоване для запису або передачі в телевізійний ефір, що рухаються.

Зазвичай оснащується мікрофоном для паралельного запису звуку.

Головне призначення захисного фільтра - оберігати від несприятливих впливів навколишнього середовища (наприклад пилу, крапель вологи), а також - від жирних відбитків пальців і предметів, здатних пошкодити ніжну поверхню просветляющего покриття (а іноді - навіть і скла) передньої лінзи об'єктива.

(.. Blende ньому від нього blenden - затуляти) - Бленда додатковий аксесуар до об'єктиву або частина його оправи, призначені для боротьби з відблисками і паразитного засвіченням при зйомці в складних умовах освітлення.

Лампа розжарювання - освітлювальний прилад, штучне джерело світла. Світло випромінюється нагрітої металевої спіраллю при протіканні через неї електричного струму

Zoom-спалах - фотоспалах з можливістю зміни кута охоплення, що дозволяє оптимально витрачати енергію спалаху. Фотоспалахи ...

Audio Video Interleave (скорочено AVI; букв Чергування Аудіо та Відео.) - RIFF-медіа-контейнер, вперше використаний Microsoft в 1992 році.

Формат файлів з розширенням .avi відомий як медіа-контейнер, цеформат файлів, як MP3 Також або JPG. Але, на відміну від цих форматів, AVI - це формат-контейнер. Це означає, що він може містити відео / аудіо дані, стислі з використанням різних комбінацій кодеків, що дозволяє синхронно відтворювати відео зі звуком. Так, якщо MP3 і JPG файли побудовані на використанні тільки основного виду компресії даних (MPEG Audio Layer 3 і JPEG), AVI файл може містити різні види компрессірованних даних (наприклад, DivX - відео + WMA - аудіо або Indeo - відео + PCM - аудіо ), в залежності від того, який кодек використовується для кодування / декодування. Як і DVD, AVI файли підтримують багатопотоковості аудіо-відео. AVI-файли можуть містити різні види стислих даних, наприклад DivX для відео-інформації і MP3 для аудіо. Всі AVI файли виглядають однаково «зовні» (мають розширення .AVI), але «всередині» вони можуть відрізнятися дуже сильно. DV (Digital Video англ.) - Термін, що позначає цифровий формат відео, введений в ужиток в 1994 році. Він включає в себе формати відеокасет DV, MiniDV, DVCAM, Digital8, HDV, DVCPRO, DVCPRO50 і

Освітлення сучасної студії - це складні технічні прилади: типові кінопрожектори, лампи розжарювання, підлогові світильники, спеціальна апаратура, яка забезпечують два види світла: м'яке світло, розсіюється і не дає тіней, і жорсткий світ - сильно спрямований, що викликає потрібні тіні.

Даний розділ нашого інтернет магазину допоможе операторам, як професіоналам, так і новачкам в відеозйомці підібрати потрібне освітлення. Відео світло - це те, без чого не обходиться телебачення, кіно, відео ролики, театри, концертні зали, а так само будь-які значущі події.

«Виробники устаткування для відео салонів.»

 

ПМС розшифровується, як "пересувна телевізійна станція". Вона являє собою цілий комплекс різної техніки і апаратури для організації телевізійної зйомки поза студією, вмонтованої на основі транспортного засобу.

Основна мета телебачення - надати «свіжий» матеріал глядачеві безпосередньо з місця подій. Здійснити це завдання в межах студії неможливо, тому телекомпанії використовують ПТС.

Ще в далекому 1936 році радіотехнік Г. Марконі відчував першу пересувну станцію на Олімпіаді в Берліні. На території колишнього СРСР міні ПТС вперше випробували в 1948 році працівники телевізійного центру в Москві - обладнання було привезено з Америки. З моменту появи кольорового зображення на території СРСР почали використовувати ПТС для кольорового телемовлення.

Сьогодні пересувна телевізійна станція надає відеосюжет в прямому ефірі незважаючи на найскладніші і екстремальні умови. Можна з упевненістю сказати, що ПТС - це телевізійна повноцінна студія «на колесах», а його працівники є невід'ємною частиною робочого

процесу, які зобов'язані мати кваліфікацію і багатющий досвід. Адже тільки бригада справжніх професіоналів може за мінімальний уривок часу усунути всі неполадки і пустити сюжет в прямий ефір.

Комплектація і технічна характеристика ПТС індивідуальна і підбирається відповідно до вимог замовника. В основному мобільна відеостудія складається з:

"FotoTronika"- профессиональное оборудование начального и среднего уровня для фотостудии и видео производств, а также для частных операторов и фотографов, что необходимо для профессионального и любительского видео и фото.

Студийное осветительное оборудование:

ü софтбоксы,

ü рефлекторы,

ü зонты,

ü отражатели света,

ü стойки и журавли,

ü фоны и держатели, и прочее для управления светом.

Видео оборудование:

стедикамы (steadicam),

ü плечевые упоры,

ü микрофоны,

ü видеоштативы и операторские краны,

ü накамерный свет,

ü фоллоу фокусы,

ü компендиумы и светофильтры,

ü слайдеры и прочее;

современная фото-оптика и всяческие фото-принадлежности и аксессуары - все это и многое другое.








Дата добавления: 2016-10-17; просмотров: 534;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.008 сек.