Загальна характеристика текстового редактора Word

Найбільш продуктивним текстовим редактором, сумісним з оболонкою ОС Windows, є текстовий редактор Word. Важко знайти таку задачу при роботі з текстами, яку не можна було б розв’язати засобами Word.

Текстовий редактор Word є одним з найпоширеніших текстових редакторів. Це обумовлюється в першу чергу його численними перевагами, до яких у першу чергу належать широкі функціональні можливості.

Текстовий редактор Word для Windows (далі просто Word) входить до групи програм Microsoft Office. Широкому використанню Word сприяють також вбудовані в нього засоби перетворення файлів, створених іншими текстовими редакторами, в файли формату Word і навпаки.

Існує декілька версій Word для Windows, кожна наступна версія сумісна, як правило, з попередніми версіями і має додаткові можливості.

8.2. Електронні процесори

Часто при обробці даних виникає необхідність зображувати їх у вигляді таблиць. При проведенні розрахунків над даними, які подані в табличній формі, широко використовують спеціальні програми для роботи з електронними таблицями. Іноді такі програми називають табличними процесорами.

Електронна таблиця створюється в пам'яті комп'ютера, Її можна переглядати, змінювати, записувати на магнітний диск для зберігання, друкувати на принтері. На екрані дисплея електронна таблиця має вигляд прямокутної матриці, що складається з колонок і рядків, на схрещенні яких утворюються клітинки. Кожна колонка і рядок мають ідентифікатор, так що кожна клітинка може бути визначена однозначно. В клітинки поміщуються числа, математичні формули і тексти.

Зараз на ПЕОМ використовується багато варіантів електронних таблиць (Visi-Calc, АБАК, ВАРИТАБ, Supercalc, EXCEL та ін.), робота з електронними таблицями підтримується в інтегральних пакетах Lotus, Symphony та ін.

Найпоширенішими, інтегрованими з оболонкою Windows через пакет програм Microsoft Office є табличний процесор Microsoft Office Excel для Windows.

Документи, що створюються в середовищі Excel, називають книгами. Кожна книга складається з листів таких типів: робочі листи або просто листи; листи діаграм; листи макросів; листи модулів, написаних мовою Visual Basic; листи діалогу.

Робочі листи –це електронні таблиці, що складаються з колонок і рядків.

Максимальне число колонок таблиці – 225, рядків 16384. Колонки позначаються зліва направо літерами: одинарними А…Z і подвійними AA…AZ і так далі до останньої, яка позначається IV.

Рядки позначаються зверху вниз цифрами від 1 до 16384. На перетині колонки і рядка розміщується клітинка (іноді клітинки називають чарунками). Позначення (адреса) клітинки складається з позначення колонки і рядка.

В Excel одночасно може існувати кілька вікон книг. Для маніпуляцій з вікнами використовують меню „Окна”. У кожний момент часу одне з вікон є активним, воно виводиться на передній план і може закривати інші вікна. Користувач може встановлювати розмір кожного вікна традиційними для Windows засобами.

Клітинки можуть бути порожніми або містити один з таких типів даних:

· число, включаючи дату і час;

· текст;

· формулу.

Можливі такі основні форми числа: ціле, дійсне, з експонентою, дробова. При ідентифікації чисел у полі клітинки форма їх представлення залежить від ширини колонки. У стандартному форматі в клітинці розміщується 8 символів. Цілі числа Excel виводять у формі цілого, навіть якщо вони введені у форматі з експонентою. Якщо зображення числа містить більше ніж 8 символів, то воно округляється. Якщо і це не допомагає, то число виводиться у формі з експонентою.

Якщо дані вводяться не у форматі числа, то Excel сприймає їх як текст. Якщо Excel може інтерпретувати введені дані тексту як число або формулу, то даним має передувати апостроф (наприклад, ’1234).

Формула –це сукупність операндів, з’єднаних між собою знаками операцій і круглих дужок. Операндами може бути число, текст, логічне значення, адреса клітинки (посилання на клітинку), функція. У формулах розрізняються арифметичні операції (+; -; *; /; ^) і операції відношень (>; <; =-; -=; >=; <=; <>).

Арифметичні операції і операції відношень виконуються над числовими операндами. Над текстовими операндами виконується єдина операція & (конпесанд), яка до тексту першого операнда приєднує текст другого операнда. Текстові константи у формулі обмежуються подвійними лапками. При обчисленні формули спочатку виконуються операції в круглих дужках, потім арифметичні операції за ними, потім – операції відношень.

Починаються формули із знаку “=”. Excel містить більш ніж 400 вбудованих функцій, Функція має ім’я і список аргументів у круглих дужках. Аргументами можуть бути числові і текстові константи, адреси клітинок, діапазони клітинок. Деякі функції доступні лише тоді, коли відкрита відповідна надбудова. Вводяться функції або вручну або з використанням майстра функцій.

Excel дозволяє вставити в робочий лист об’єкти створені іншими програмами (документи Word, малюнки графічного редактора Paint та ін.) при включеній програмі, яка має цей об’єкт.

Excel володіє широкими можливостями для побудови діаграм 15 різних типів. Кожен тип діаграм має декілька підтипів.

8.3. Системи управління базами даних








Дата добавления: 2016-05-05; просмотров: 1146;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.